Vesti bune pentru toti romanii! Guvernul anunta mari cresteri salariale

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 10 sep 2020, 00:00

Guvernul are palnuri mari cu privire la cresterea salariala din acest an.

Desi nu are inca un buget pentru acest an, Guvernul insista ca exista destul spatiu pentru salarii mai mari. Ministrul muncii, Marius Budai, a vorbit despre planurile statului cu privire la slariile romanilor.

Salariile romanilor au crescut cu 20%, insa Romania ramane tara europeana cu unele dintre cele mai mici mase salariale. Asta inseamna ca toate salariile din economie la care se adauga taxele si contributiile aferente se apropie de 37% din PIB, media europeana ridicandu-se la 50% din Produsul Intern Brut.

„Salariile mult sub media europeana, la influenta la PIB, in contextul in care, si sunt date pe care le gasiti la Prognoza, randamentul muncii in Romania e mai mare ca in Europa. Nivelul salarial e mai mic. Ce discutam despre salarii, masa salariala ca si procent in PIB, unde ne dorim sa ajungem pana in 2022, si anume la 40,1% din PIB masa salariala si trebuie sa ajungem pentru ca suntem in 2018 e 36,9- 37,8 in 2020 si continuam sa crestem", a declarat Marius Budai, pentru digi24.ro.

De la inceputul acestui an, salariile minime pe economie au crescut din nou. 2.080 de lei este pragul pentru muncitorii necalificati si 2350 de lei pentru cei cu studii superioare.