Vești bune pentru turiștii care aleg această țară ca destinație. Nu mai trebuie să prezinte un test PCR negativ. Care sunt condițiile

Autor: Ana Dinu
Fara test PCR in aceasta tara
Sursa: PixaBay

Pentru turiștii care optează pentru această destinație de vacanță veștile sunt extraordinare, nu vor mai vi nevoiți să prezinte unt test covid negativ, dacă respectă următoarele condiții.

Veștile sunt din ce în ce mai bune pentru turiștii care doresc să călătorească. Această țară nu mai cere testul covid negativ, dacă respectați măsurile impuse de stat.

Ce țară nu mai cere testul PCR la sosire

Ministrul Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a anunțat, vineri, că persoanele vaccinate împotriva Covid-19 vor putea intra în Franța fără un test PCR negativ, începând din 9 iunie. Decizia luată de autoritățile franceze îi vizează pe turiștii care vin din ”zona verde”, adică, cu risc scăzut de infectare cu noul coronavirus.

"Anunţăm că, începând din 9 iunie, europenii care sunt vaccinaţi vor putea veni în Franţa fără test PCR", a declarat ministrul la televiziunea CNEWS, notează Agerpres. 

Vești importante pentru turiștii care își propun să călătorească în Franța în perioada următoare, fluxul călătoriilor între satul francez și țările străine se vor relua din 9 iunie. Călătoriile se vor relua cu țările europene în funcție de situația epidemiologică a statelor clasate pe culori, de la cele cu risc scăzut de infectare, până la cele cu grad ridicatm, dar și

de vaccinare.

Turiștii care vin din țări care se află în ”zona verde”, în care intră toate țările din spațiul european, vor putea intra pe teritoriul Franței doar prezentând certificatul de vaccinare, iar persoanele nevaccinate vor fi nevoite să prezinte la intrarea în țară și un test PCR negativ.

Spre deosebire de turiștii din europa, cei care vin din Marea Britanie sau SUA li se va solicita un test covid (PCR sau antigen), indiferent dacă sau vaccinat sau nu, se precizează într-un comunicat dat de guvern vineri și se intitulează ”Strategia

de redeschidere a frontinerelor.”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

Situația Covid vineri, 4 iunie 2021

Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.078.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

1.041.924 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 225 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 30.612 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeste si: Florin Cîțu a făcut anunțul momentului. Se prelungește programul petrecerilor la nunți și botezuri. Câte ore vor putea petrece românii

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.