Vesti bune! Se DUBLEAZA alocatiile copiilor! Cand are loc schimbarea

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 09 sep 2020, 17:50

In urma deciziei luate dupa o sedinta de urgenta intre Liviu Dragnea si grupurile parlamentare ale PSD, majorarea alocatiilor copiilor ramane valabila, dar se va schimba sursa de finantare. In urma deciziei luate dupa o sedinta de urgenta intre Liviu Dragnea si grupurile parlamentare ale PSD, Majorarea alocatiilor copiilor ramane valabila, dar se va schimba sursa de finantare.

Amendamentul PNL prevedea ca sursa de finantare fondul pensiilor speciale. Majorarea alocatiei copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei, va intra in vigoare incepand cu 1 martie.

Dupa ce parlamentarii au adoptat un amendament al PNL care prevede majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 84 lei la 150 de lei, bani luati din excedentul inregistrat de Bugetul asigurarilor sociale, avut loc o sedinta fulger la grupul PSD, in pauza de consultari.

Revenind in plen, Liviu Dragnea a propus modificarea sursei de finantare, astfel liderul PSD propune ca banii pentru majorarea alocatiilor de stat pentru copii sa fie luati prin cresterea deficitului bugetar de la 2.55% la 2.76%.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus in aplicare, care a fost facut de oameni care habar nu au de regulile si legislatia financiar bugetara si l-au facut fara sa se gandeasca ca ar putea fi adoptat, urmand ca ulterior intr-adevar banii sa nu ajunga la copii pentru ca nu exista sursa de finantare.(...) Va multumesc pentru acest vot, pentru ca abia acum exista bani reali pentru majorarea alocatiilor pentru copii, restul e circ”, a sustinut Liviu Dragnea, in plen, la debaterea bugetului de stat pentru anul 2019, potrivit mediafax.ro.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.