Vești importante pentru elevi! ASTĂZI începe simularea examenului de Bacalaureat 2021 cu proba la limba română. Ce reguli trebuie să respecte elevii de clasele XII-XIII

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 22 mar 2021, 10:28
Simulare Bacalaureat 2021 la limba Româna. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 pentru clasele a XII-a și a XIII-a începe astăzi, 22 martie. Prima probă pe care elevii în an terminal o vor susține este cea la limba română. Simularea examenului de Bacalaureat se va susține în perioada 22-25 martie.

Prima probă a simulării examenului de Bacalaureat începe astăzi de la ora 9:00, în fiecare clasă se deschid plicuri sigilate care conțin subiectul multiplicat, potrivit procedurii oficiale de desfășurare a probelor de la simulare.

Ce reguli trebuie să respecte elevii care vor susține astăzi simularea la BAC

Accesul cadrelor didactice în școli are loc în intervalul orar 7:00-7:30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare.

Profesorii asistenți vin la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14:00.

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a vor avea la dispoziție 3 ore în care vor putea rezolva probele simulării examenului de BAC, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Aceștea sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.

Regulile sunt aceleași cu cele ale examenului propriu-zis, candidații sunt supravegheați audio-video pe toată perioada desfășurării probelor.

Ce trebuie să ma știe elevii care susțin proba scrisă la limba română

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii trebuie să folosească cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor sau a desenelor, pot utiliza doar creion negru. Pentru probele scris la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen.

La probele scrise mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia pe care se efectuează calcule este cea care a fost distribuită în sala de examen.

Elevii nu au voie să aibă asupra lor obiecte precum, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, etc. De asemenea, nu au voie în sala de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări, etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Oricât de dureros ar fi...” Ce se întâmplă cu orele în perioada următoare? Sorin Cîmpeanu, noi detalii despre examenele naționale

Ce se întâmplă cu școlile din localitățile care se află în carantină

În școlile din localitățile care se află în carantină, simularea examenului de Bacalaureat 2021 se poate reprograma, dar nu mai târziu de 15 mai. 

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 pot fi reprogramate, în școlile din localitățile care se află în carantină zonală, dar nu mai târziu de 15 mai, a decis ministrul Educației.

“Elevii înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021”, anunță Cîmpeanu. 

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice. Vor fi comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin dezbatere la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral.

Notele se vor trece în catalog numai la solicitarea scrisă a printelui/tutorelui. 

Citeste si: Când au loc simulările la Bacalaureat. Calendarul examenelor de pregătire

Calendar simulare Bacalaureat 2021

  • 22 martie 2021  – Limba și literatura română
  • 23 martie 2021  – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
  • 24 martie 2021  – Proba la alegere a profilului și specializării
  • 25 martie 2021  – Limba și literatura maternă
  • 31 martie 2021  – Afișarea rezultatelor