Vești importante pentru pensionari! Pentru ce categorie de vârstnici cresc pensiile anul acesta

Author: Lavinia Medrea

Vești importante pentru pensionari! Pentru ce categorie de vârstnici cresc pensiile anul acesta

Sursa: PixaBay

Conform unor surse, Comisia Europeană a decis ca pensiile să fie mărite din nou anul acesta. Iată despre ce venituri este vorba.

Conform unor surse, Comisia Europeană și-a dat acordul ca doar pensiile mici să fie majorate din nou în acest an. Decizia vine după ce au avut loc negocieri dure între Ministrul Muncii și reprezentanții Comisiei Europene.

Cresc exclusiv pensiile mici anul acesta. Decizia Comisiei Europene

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a discutat cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema majorării pensiilor

Potrivit primelor informații, se pare că reprezentanții Comisiei Europene au fost de acord cu majorarea pensiilor mici, dar varianta ministrului Muncii ar fi diferită, conform unor surse guvernamentale, și anume să crească toate pensiile pe bază de contributivitate, nu pe bază de venituri mici. 

Citeste si: Anunț important pentru cei care primesc pensie de urmaș! Iată ce regulă trebuie să respecți dacă vrei să nu îți fie suspendată pensia

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Acum ceva timp, în România a existat un blocaj legat de majorarea pensiilor, deoarece fostul ministru, Cristian Ghinea, și fostul cabinet au decis ca procentul din PIB rezervat pentru pensii să rămână blocat la procentul de 9,4%. Acest lucru a reprezentat o mare problemă atunci când cei de la PSD au venit la guvernare, deoarece aceștia își doreau o majoare mai semnificativă a pensiilor. 

După discuțiile dintre Cristian Ghinea și Guvernul de la acea vreme, reprezentanții Comisiei Europene au hotărât un procent de 9,4%, procent care cuprinde toate pensiile, atât cele ale militarilor, pensiile de serviciu și

restul pensiilor speciale. 

Citeste si: Vești bune pensionarii români! Pensiile ar putea crește de la jumătatea acestui an! Ce anunț a făcut Lia Olguța Vasilescu, liderul PSD

La momentul acesta, Guvernul este silit, din cauza valului de scumpiri din ultima vreme, să crească pensiile, dar acest lucru nu este posibil, deoarece suntem blocați la procentul de 9,4%. 

S-a vorbit, de asemenea, și despre renegocierea PNRR, dar premierul Nicolae Ciucă și reprezentanții Guvernului au transmis, în acest context, că PNRR nu poate fi renegociat mai devreme de anul 2023.