Vești importante pentru profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea. Ministrul Educației a venit cu noi detalii în acest caz: ”Fără niciun fel de discriminare”

Author: Ana Dinu
Ce se intampla cu profesorii care refuza sa se vaccineze
Sursa: Facebook

Ministrul Educației a dezbătut problema profesorilor care nu doresc să se vaccineze anti-Covid, dar care nici nu vor să se testeze frecvent. Sorin Cîmpeanu a precizat că va încerca să găsească o soluție pentru a veni în sprijinul lor.

Ministrul Educației nu a putut trece cu vederea situația delicată în care se află o parte dintre cadrele didactice care refuză să se imunizeze împotriva coronavirus și care, totodată, nu doresc să se testeze frecvent. Sorin Cîmpeanu a precizat că nu va exista discriminare, astfel se va căuta o soluție pentru a veni în sprijinul lor.

Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea

În situația în care în școli vor exista cadre didactice care refuză vaccinarea anti-Covid și testarea, Sorin Cîmpeanu a anunțat că se vor găsi soluții astfel încât nimeni să nu fie discriminat și să aibă dreptul la muncă.

”În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că în mod evident ai nevoie de ceva odihnă.

„Ceva odihnă” trebuie să fie obligatoriu în termenii legii. Atât cât permite legea. 

Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească. Dacă nici n-ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici n-ai motive certificate medical pentru care să nu te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Înseamnă că vom analiza din perspectivă legală toate soluțiile, iar soluția optimă va fi avansată în data de 1-3 septembrie când va apărea acest ordin de ministru care va respecta întocmai cadrul legal. Fără niciun fel de discriminare și fără a excede… nu știu, Codul muncii, spre exemplu – dreptul la muncă”, a

declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Vești bune pentru părinți! Preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ vor beneficia de masă caldă în noul an școlar

În ce condiții va începe noul an școlar

Sorin Cîmpeanu a venit cu noi precizări în ceea ce privește începerea noului an școlar din 13 septembrie. Acesta a mai precizat că masca de protecție va rămâne obligatorie, excepție fac orele de sport.

Ministrul a declarat că prima săptămâna va începe cu ceremoniile de deschidere a anului școlar. Condiția de bază este ca ceremoniile să nu dureze mai mult de jumătate de oră și să se poarte mască de protecție.

Citeste si: Vestea momentului! Guvernul va decide astăzi în ce condiții va începe noul an școlar. Elevii nevaccinați ar putea să continue orele online

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?