Vești importante pentru români! Ce se întâmplă cu salariul minim european și câți bani vor primi angajații. Marius Budăi a făcut anunțul

Author: Lavinia Medrea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important legat de salariul minim european. Sunt vești importante pentru cei care au salarii foarte mici.

Marius Budăi susține votul Parlamentul European a directivei privind stabilirea unui salariu minim la nivel european, care va fi de minim 50% din salariul mediu. Așadar, în România, salariul minim urmează să fie mărit cu cel puțin 500 de lei, relatează România TV.

Marius Budăi, anunț important despre salariul minim european

Într-un mesaj transmis pe rețelele sociale, Marius Budăi a anunțat că, atât timp cât este în funcție, nicio pensie nu va scădea în România.

„Cât sunt în funcţia de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România, ba dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinţilor şi bunicilor noştri să crească. Altfel, salut adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu!

Citeste si: Marius Budăi, anunțul momentului despre salariul minim european. Când va intra în vigoare și la cât se va ridica

De când a reintrat la guvernare PSD a susţinut, prin Ministerul Muncii, adoptarea acestei Directive, căreia alţii, care au guvernat înainte, i s-au opus! Rămân consecvent ideii «Oamenii, în primul rând!»”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi, pe pagina personală de Facebook.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce spune Marcel Ciolacu despre salariul minim european

Liderul PSD a abordat subiectul salariului minim european, un proiect susținut de tabăra social-democrată. Potrivit oficialului, inițiativa de la Bruxelles arată clar că românilor trebuie să li se mărească salariile. 

„Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susținut intens de PSD, este o mare victorie pentru toți acei oameni care muncesc din greu și care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectați de criza economică și de cea de pe piața energiei (…)

Citeste si: Vești bune pentru români! Salariul minim va fi majorat cu cel puțin 500 de lei. Când va fi posibilă mărirea

Este extrem de clar acum că trebuie să creștem salariul minim. Asta spune și UE, nu doar PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, pe pagina lui personală de Facebook.

Miercuri, europarlamentarii au adoptat o nouă legislație care promite salarii minime egale pentru angajații din cele 27 de state membre.

În cauză, 505 europarlamentari au votat „pentru”, 92 „împotrivă”, iar 44 s-au abținut.