Vești importante pentru români! Se întâmplă cu tichetele de masă pentru anul acesta. Banii vor intra direct pe contul bancar al beneficiarilor

Author: Lavinia Medrea

Vești importante pentru români! Se întâmplă cu tichetele de masă pentru anul acesta. Banii vor intra direct pe contul bancar al beneficiarilor

Sursa: Twitter

Conform unei ordonanțe de urgență, tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și de vacanță au fost digitalizate, astfel că beneficiarii vor primi suma respectivă pe cardurile bancare.

De asemenea, persoanele care s-au vaccinat anti COVID-19 până pe data pe 14 aprilie, dar și donatorii de sânge, vor primi prin aceeași modalitate banii, potrivit România TV.

Tichetele de masă vor fi oferite beneficiarilor sub formă de bani în cardurile bancare personale

Începând cu data de 1 februarie 2022, toate tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și de vacanță au fost oferite doar în format electronic.

Totuși, românii care au primit tichetele până la data amintită, în format fizic, le pot utiliza, în continuare, până la data maximă de valabilitate, potrivit informațiilor transmise de România TV.

Conform Ordonanței 44/2022, intrată în vigoare pe data de 14 aprilie, sumele aferente tichetelor de masă pentru persoanele care s-au vaccinat anti COVID-19 cu schema completă de vaccinare, până la data de 14 aprilie, vor fi trimise pe cardurile bancare.

Același lucru este valabil și pentru donatorii de sânge.

Citeste si: Vouchere de 50 de euro pentru românii cu venituri mici. Marcel Boloş, detalii din discuţiile cu Comisia Europeană

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Măsura a fost luată pentru a se alinia la schimbările apărute din 1 februarie în privința emiterii tichetelor de valoare, reguli ce se regăsesc în Legea 165/2018 privind acordarea biletele de valoare”, potrivit avocat.net.

„Actul normativ oficializat joi introduce în Legea nr. 282/2005 privind donarea de sânge prevederea ca alocația de hrană acordată sub forma tichetelor de masă oferite pentru donarea de sânge să se facă conform prevederilor Legii 165/2018”, mai arată sursa citată anterior.

Citeste si: Vești bune pentru profesori! Cadrele didactice primesc vouchere de Paște. Ce sumă va fi adăugată la salariu

De reținut este că, începând cu data de 1 iunie, valoarea tichetelor de masă se va majora cu 10 lei. Așadar, românii vor primi mai mult cu 216 lei.

„Am văzut că există şi o altă propunere venită din partea premierului, aceea ca tichetele de masă să ajungă la o valoare de 40 de lei. Orice decizie va fi luată, important este să se întâmple ceva cu aceste tichete şi să vedem o creştere a lor.

E o modalitate de a fi alături de angajaţi şi de a-i ajuta să facă faţă valului de scumpiri”, a transmis, la începutul lunii aprilie, deputatul PSD, Vasile Cîtea.