Vesti mari pentru soferii care au primit amenzi: se schimba legea

Autor: L.S.
Actualizat: 09 sep 2020, 06:20

Vești importante pentru toți șoferii care au încasat amenzi! Se anunță schimbări majore.

Vesti mari pentru soferii care au primit amenzi: se schimba legea

Totul este prevăzut într-o propunere legislativă, înregistrată recent la Senat.

Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea art.118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi al art.32 alin.(1) din Ordonanţa nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor

Citeste si: Anunț RCS&RDS: Se închid aceste posturi! Este oficial

Potrivit inițiativei, șoferii care au fost sancționați în afara județului de reședință, pot contesta amenda sau suspendarea permisului în localitatea de domiciliu, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze acolo unde a fost constatată contravenția.

Mai concret, șoferii au ocazia să conteste decizia la judecătoria de care aparțin.

Aceștia pot depune contestație într-un termen de 15 zile de la sancționare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Schimbări majore: ratelor românilor NU vor mai fi calculate cum știai

„Împotriva procesului verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență își are domiciliul sau sediul, după caz, contravenientul, dacă acesta este pe teritoriul României”, se precizează în document.

În prezent, șoferii sunt nevoiți să depună contestație acolo unde s-a constatat fapta.

Citeste cele mai hot stiri kanal d

Potrivit proiectului, șoferii care nu au “domiciliul sau sediul, după caz, pe teritoriul României, împotriva procesului verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta”.

Pentru a fi aplicat, proiectul trebuie să primească votul Parlamentului, să fie promulgat de Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

sursa: capital.ro

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.