Vesti NEASTEPTATE despre cel mai indragit aliment al sezonului. Il mananci si tu de Craciun!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 13 dec 2018, 17:19

Nu mai este mult pana cand ne vom infrupta din bunatatile specifice Craciunului – carnati, piftie, caltabosi, toba si nelipsitul sorici.

Astazi ne concentram atentia asupra deliciosului sorici. Desi este considerat de multi drept o gustare nesanatoasa si hipercalorica, continutul ridicat de protine si grasimi transforma soriciul intr-un aliment satios care ne da energie, potrivit csid.ro.

Asta doar daca este consumat intre mese, cu moderatie. Potrivit nutritionistilor, soriciul contine grasimi nesaturate, benefice pentru sanatatea inimii, cum este acidul oleic, intalnit si in uleiul de masline. Totodata, datorita cantitatii reduse de carbohidrati, care nu influenteaza nivelul zaharului din sange, soriciul poate fi consumat si de persoanele care sufera de diabet.

Fiind tesut conjunctiv, soriciul este bogat in colagen – o proteina esentiala in redobandirii elasticitatii pielii si a sanataii oaselor si articulatiilor.

Sodiul continut de sorici este esential pentru prevenirea retentiei de apa din organism, dar si pentru reglarea absorbtiei glucozei in sange.

Valorile nutritionale pentru 100 grame de sorici: 563 de calorii; 35 g grasimi; 63 g protein; 3 g sodiu; 80 mg potasiu; < 0,5 g carbohidrati.

Asadar, daca este consumat cu moderatie si nu il saram foarte tare, soriciul nu este chiar atat de nociv precum se crede.