Vești importante pentru pensionarii români! Ce se întâmplă cu dosarele de pensii din 27 august?

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 aug 2021, 17:38
Anunțul despre casele de pensii făcut de Raluca Turcan
Sursa: Facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că va adăuga 1000 de posturi de angajare la casele de pensii. Evaluarea dosarelor se va efectua până pe 30 decembrie 2022, angajările urmând să aibă loc pe 27 august.

Ministrul Muncii,  Raluca Turcan, a declarat că personalul din casele de pensii va fi suplimentat cu 1.000 de posturi pe o perioadă determinată, până la data de 30 decembrie 2022, doar pentru evaluarea dosarelor de pensii, angajările urmând să aibă loc pe 27 august. Aceasta a subliniat că în procesul de selecţie sunt acceptate şi persoane fără experienţă, dar care dețin competenţe în acest proces de digitalizare.

Citeste si: Surpriză de proporții pentru 75.000 de români. Se dau sute de euro de persoană. Cum puteți beneficia de acești bani

Raluca Turcan a anunțat miercuri că, începând cu data de 27 august, va începe procesul de recrutare şi selecţie a personalului suplimentar angajat pe perioadă determinată pentru digitalizarea dosarelor de pensii.

Noi joburi la casele de pensii

”Am avut astăzi, la sediul Casei Naţionale de Pensii, o videoconferinţă cu toţi preşedinţii caselor judeţe din ţară, pentru a ne asigura că procesul va fi finalizat până la jumătatea lunii septembrie, aşa cum ne-am propus.

Potrivit ordonanţei de urgenţă deja publicate în Monitorul Oficial, personalul din casele de pensii urmează a fi suplimentat cu 1 000 de posturi, pe o perioadă determinată până la 30 decembrie 2022, strict pentru evaluarea dosarelor de pensii. Am cerut să poată intra în procesul de selecţie şi persoane care nu au experienţă, dar au competenţe şi abilităţi pentru a contribui la acest proces de digitalizare”,
a declarat Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Curs valutar BNR miercuri, 25 august 2021. Euro și dolarul scad! Cele mai noi cotații

Raluca Turcan a subliniat faptul că mărirea personalului cu cei 1.000 de angajaţi este necesară pentru ca procesul de digitalizare şi evaluare a dosarelor să fie terminat în termenul asumat în PNRR, respectiv până la sfârşitul trimestrului trei al anului 2022.

Raluca Turcan a explicat că vor fi parcurşi şi ceilalţi paşi ai îmbunătățirii sistemului de pensii, respectiv finalizarea cadrului legal care să aducă egalitate, durabilitate şi diminuarea nepotrivirilor din sistemul curent de pensii şi recalcularea pensiilor după cum spune noua lege, care să permită o ridicare mai însemnată a pensiilor mici aflate în plată.