Vesti proaste despre pensiil! S-a facut anuntul, ce se va intampla in viitor cu banii batranilor

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 26 mar 2018, 15:15

Comisia Europeana trage noi semnale de alarma asupra sistemului de pensii din Romania.

In 2008, cand Guvernul Romaniei a facut reforma pensiilor, a fost introdus sistemul multi-pilon, care prevedea ca o parte din contributiile pentru pensii sa fie virate unor fonduri administrate privat.

Legislatia elaborata la vremea respectiva prevedea ca pentru pilonul II cota de contributie virata sa creasca treptat spre valoarea de 6% din salariul brut.

Acest lucru nu s-a intamplat insa. In 2016 aceasta cota a fost majorata doar la 5.1%,

fata de 5% cat era prevazut. Mai mult, sistemul de pensii a primit o lovitura majora in luna noiembrie a anului trecut, cand cota respectiva nu doar ca nu s-a majorat ci a fost redusa substantial, la valoarea de 3.75% din salariul brut.

Comisia Europeana trage din nou un semnal de alarma si avertizeaza ca, pe termen lung, veniturile viitorilor pensionari vor fi grav afectate.

Acest lucru se va intampla din cauza ca, prin reducerea acestei congtributii, statul va fi nevoit in viitor sa suporte cu mai multi bani sistemul de pensii publice, iar acest lucru nu va fi posibil. 

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.