Vești proaste pentru unii bugetari și pensionari în anul 2024. Salariile bugetarilor din România se vor diminua, urmând să piardă avantaje, sporuri, prime și compensații, iar drepturile salariale câștigate în instanță vor fi eșalonate, în conformitate cu noile reglementări cuprinse în ordonanța guvernamentală recent adoptată.
Anul 2024 aduce perspective mai puțin favorabile pentru numeroși pensionari și bugetari români
România se pregătește să implementeze măsuri care vor afecta negativ salariile bugetarilor, implicând pierderea unor facilități, sporuri, prime și compensații.
În aceeași situație se află și pensionari a căror venituri lunare depășesc suma de 3.000 de lei. Aceștia vor avea de pierdut sprijinul financiar. Pensionarii ale căror venituri sunt egale cu suma de 1.500 de lei, vor primi un ajutor financiar în valoarea de 1.000 de lei, în timp ce persoanele ale căror venituri sunt între 1.501
Acest ajutor a fost distribuit românilor în două tranșe, în luna ianuarie 2023 și în luna octombrie a acestui an.
Începând cu anul 2024, se va renunța la mai multe vouchere și ajutoare esențiale pentru români, care reprezentau un suport financiar de mare ajutor, mai ales pentru pensionari și profesori. Beneficiarii tichetelor sociale așteaptă ultima tranșă, care va fi și ultima, deoarece începând cu anul viitor, se anunță importante modificări în acest context.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
În anul 2024 se va renunța la mai multe ajutoare și beneficii din partea statului
Anul 2024 vine cu multe schimbări, însă multe stârnesc nemulțumiri în rândul bugetarilor și pensionarilor. Anul viitor se va renunța la bonusuri și beneficii, însă angajatorii au păstrat distribuirea tichetelor de creșă. Românii nu vor mai fi premiați în anul 2024, cu excepția sportivul de performanță.
Guvernanții au decis că în anul 2024 nu se vor face angajări la stat, iar orele suplimentare vor fi compensate cu timp liber și nu vor mai fi plătite.
Statul nu va mai acorda vouchere pentru profesori, iar primele și compensațiile (exemplu, banii de chirie) pentru polițiști vor fi înghețate la nivelul anului 2023. Drepturile salariale câștigate în instanță vor fi eșalonate pe cinci ani.
Responsabilii de domeniul educației au anunțat că înființarea mai multor centre pentru educație va fi amânată, iar norma pentru profesorii care coordonează implementarea proiectelor europene, dar și premiile pentru activitatea suplimentară a profesorilor vor fi reduse.