Vești proaste pentru pensionari! Daniel Baciu anunță pensii mai mici după recalculare: „E posibil ca o pensie să rămână pe loc un an”

Autor: Laura Macovei

Vești proaste pentru pensionari! Daniel Baciu anunță pensii mai mici după recalculare: „E posibil ca o pensie să rămână pe loc un an”

Sursa: Facebook/pixabay

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, vine cu vești proaste pentru pensionari. Potrivit acestuia, după recalcularea programată pentru luna septembrie, peste un milion și jumătate de persoane nu vor avea parte de majorare.

Potrivit Șefului Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, noua sumă a pensiei va fi mai mică decât cea actuală pentru un număr semnificativ de pensionari.

Acest lucru înseamnă că aceștia vor rămâne cu suma pe care o primesc în prezent, pierzând astfel posibilitatea de a beneficia de indexarea anuală conform ratei inflației.

„E posibil ca o pensie să rămână pe loc un an pentru că au beneficiat de nişte avantaje în decursul pensionarii şi apoi să ajungă toate la acelaşi nivel”,

a declarat Daniel Baciu, preşedinte Casa Naţională de Pensii.

Unele pensii vor stagna, însă nu vor fi micșorate

Cu toate acestea, reprezentanții Guvernului au asigurat că nicio pensie nu va înregistra o scădere. Baciu a subliniat că cei mai afectați vor fi cei care au ieșit la pensie înainte de anul 2011 și care nu au beneficiat de nicio corecție a sumei pensiei în funcție de inflație.

În acest context, șeful Casei Naționale de Pensii Publice a anunțat că a fost semnat contractul pentru realizarea softului necesar recalculării pensiilor. Astfel, se va începe oficial procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată, cu scopul de a asigura o distribuire echitabilă a resurselor în cadrul sistemului de pensii.

Citește și: Banii rămași pe cardurile de energie pot fi retrași până la finalul lunii martie! Ce acte sunt necesare pentru a putea primi banii cash

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

„Cei care au beneficiat de un indice de corecţie mare vor avea creşteri mai mici, cei care nu au beneficiat de indice de corecţie vor beneficia de creşteri mai mari.

Contează foarte mult care a fost nivelul contribuţiilor, istoricul profesional”, a mai spus Daniel Baciu.

A început recalcularea pensiilor

Este oficial: a început recalcularea pensiilor. M ilioane de pensionari vor avea parte de venituri majorate din luna septembrie.

„Azi am semnat contractul subsecvent privind realizarea softului necesar recalculării pensiilor conform prevederilor Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii. Oficial începem procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată. Suntem în linie dreaptă și hotărâți să facem dreptate pensionarilor după o viață întreagă de muncă!

Citește și: Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025: Simona Bucura Oprescu „E important că avem clar faptul că majorarea se face anual în ianuarie”

Suntem determinați să respectăm termenul prevăzut de lege astfel încât pensionarii să primească veniturile majorate prin noua lege a pensiilor”, a scris Daniel Baciu pe o rețea socială.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?