Vești proaste pentru români! Creșterea prețului gazelor naturale va aduce scumpiri în lanț la toate produsele!

Author: Ana Filip
Actualizat: 23 iul 2021, 00:00

Lovitura mare pentru toti romanii! Cresterea pretului gazelor naturale va atrage scumpiri de 10-30% pentru toate produsele.

Potrivit unei analize realizata de Asociatia Energia Inteligenta a fost evidentiata o crestere de 4,43 de ori a pretului gazelor naturale marfa, vandute pe BRM, in ultimul an. Aceasta crestere excesiva a pretului gazelor naturale va determina si scumpiri cuprinse intre 10-30% la toate produsele.

Cresterea masiva a pretului gazelor va aduce si scumpiri in lant la toate produsele in Romania!

Tranzacțiile incheiate pe Bursa Romana de Marfuri (BRM) cu vanzare in semestrul al doilea din anul 2021, indica faptul ca tendinta de crestere a pretului gazelor va continua si in

trimestrul 4 al acestui an, cu posibilitatea atingerii unui apogeu în primul trimestru din anul viitor, când pretul va depasi posibil valoarea de 200 lei/MWh.

Potrivit informatiilor furnizate de Asociatia Energia Inteligenta, aceasta situatie se reflecta si la nivelul gazelor consumate de consumatorii casnici.

Citeste si: Veste neașteptată pentru români! Prețul gazelor crește cu 25%. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

"Toţi consumatorii casnici care au trecut anul trecut în piaţa concurenţială urmează să achite pentru următorul an preţuri mai mari cu 75 – 105%. Respectiv un consummator care locuieste intr o casa a achitat în cea mai friguroasă lună a iernii trecute o factură de 778 lei şi urmează să achite în iarna 2021/2022 o factură de 1592 lei.
Având în vedere că mulţi dintre consumatorii casnici au încheiat în urmă cu un an contracte în piaţa concurenţială, contracte care urmează să expire în lunile iulie – septembrie 2021,

consumatorii ar trebui să fie foarte atenţi în aceste zile deoarece contractele în general deţin clauze de prelungire a contractului existent la preţul comunicat de furnizor printr-o simplă notificare, fără a ma fi necesară semnarea unui nou contract.
Astfel, consumatorul se va găsi în situaţia de a achita aceste preţuri în următorul an, în lipsa alegerii unui alt furnizor", a transmis Asociaţia Energia Inteligentă, potrivit adevarul.ro

Citeste si:// SCUMPIRE gaze 2021// CINE va plăti prețuri mai mari de la 1 octombrie 2021?

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?