Vești proaste pentru români! Din anul 2024, se vor reduce ajutoarele și voucherele

Author: Laura Macovei
Actualizat: 08 dec 2023, 12:01

Vești proaste pentru români! Din anul 2024, se vor reduce ajutoarele și voucherele

Sursa: pexels.com

Veștile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru anumite categorii de români! Din 2024, vor fi reduse anumite ajutoare și vouchere, inclusiv pentru pensionari și profesori.

Începând cu anul viitor, se va renunța la mai multe vouchere și ajutoare esențiale pentru români, care reprezentau un suport financiar de mare ajutor, mai ales pentru pensionari și profesori.

Beneficiarii tichetelor sociale așteaptă ultima tranșă, care va fi și ultima, deoarece începând cu anul viitor, se anunță importante modificări în acest context.

Voucherele care vor fi tăiate din 2024

Printre măsurile controversate se numără eliminarea voucherelor pentru energie, care au avut un rol crucial în sprijinirea românilor vulnerabili în fața costurilor ridicate ale facturilor de energie.

Aceste vouchere, în valoare de 1400 de lei, acordate în două tranșe anuale, au reprezentat un sprijin financiar esențial pentru familiile defavorizate, ajutându-le să facă față presiunilor financiare legate de plata serviciilor de utilități.

Citește și: Când va fi virată ultima tranșă de vouchere sociale din 2023. Persoanele vulnerabile se pot bucura de o masă caldă de sărbători

Profesorii se numără și ei printre cei afectați, deoarece voucherele în valoare de 1.000

de lei, care reprezentau o formă de recunoaștere a efortului lor susținut în domeniul educației, vor fi de asemenea eliminate, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Mai mult, se va elimina și bonusul pentru pensionari, valoarea acestuia fiind cuprinsă între 600 și 1.000 de lei. Această subvenție era considerată un sprijin binevenit pentru pensionarii care se confruntă cu cheltuieli tot mai mari și cu creșterea costurilor de trai.

De asemenea, o altă modificare semnificativă vizează creșterea contribuției la pilonul II, amânată până în 2026, când va ajunge la 4,75%. Această amânare poate avea implicații pe termen lung asupra sistemului de pensii și asupra viitorului financiar al românilor.

Când se virează ultima tranșă de vouchere

Beneficiarii tichetelor sociale vor primi ultima tranșă, în valoare de 250 de lei, în conturile lor în luna decembrie.

Aceasta le va oferi resursele necesare pentru a sărbători corespunzător în perioada sărbătorilor.

Citește și: Aproape două milioane de români vor rămâne fără aceste ajutoare sociale în anul 2024. Anunțul făcut de ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene

Inițiativa, destinată să ofere sprijin persoanelor cu venituri reduse, inclusiv pensionarilor cu pensii mici, a eliberat până în prezent cinci tranșe în luni precum februarie, aprilie, iunie, august și octombrie.

Ultima tranșă reprezintă un adevărat sprijin financiar, întrucât se apropie cu repeziciune sărbătorile de iarnă, iar beneficiarii se pot bucura de cadouri, bucate care mai de care și, nu în ultimul rând, de o atmosferă plăcută de Crăciun.