Vești proaste pentru români. INSP a făcut anunțul despre tulpina britanică a coronavirusului: „Circulă în peste 60% din județele țării și există o probabilitate mare...”

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 iul 2022, 17:45
Testele au arătat că noua tulpina britanică a coronavirusului circulă în 62% din județele țării
Sursa: pexels

Este cunoscut faptul că tulpina britanică a coronavirusului este mult mai contagioasă decât varianta inițială. Ce anunț a făcut INSP despre prezența acestei tulpini în România?

Dacă la început au existat doar câteva cazuri de infectare cu noua tulpină britanică a coronavirusului, o analiză realizată de Institutulul Naţional de Sănătate Publică (INSP) arată că această variantă a coronavirusului circulă deja în mai bine de 60% dintre județele țării. Ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare?

Tulpina britanică a coronavirusului se răspândește în România. Ce au anunțat autoritățile?

Specialiștii au anunțat că varianta britanică a noului coronavirus este tot mai prezentă pe teritoriul României, astfel că până în momentul de față, aceasta a fost depistată în 62% din județele României.

Studiile realizate de Institutulul Naţional de Sănătate Publică (INSP) arată că noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie ar putea curprinde întreaga țară în viitorul apropiat, având în vedere că este mult mai contagioasă decât varianta inițială a noului coronavirus.

Citeste si: Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Unde au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Datele prezentate de autorități arată că 381 de români s-au infectat până în prezent cu noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie. În ceea ce privește numărul deceselor provocate de noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie, autoritățile au menționat că și-au pierdut viața 10 persoane și că niciuna dintre ele nu fusese vaccinată anti-Covid-19.

„Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea testării prin metoda RT-PCR, utilizând kituri care să ţintească toate cele 3 variante care determină îngrijorare (VOC), urmând ca un set de probe să fie secvenţiate.

Este esenţială comunicarea rezultatelor la DSP şi INSP- CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigaţiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice şi a instituirii măsurilor necesare faţă de cazuri şi contacţi, având în vedere transmisibilitatea crescută a acestor variante şi, conform evidenţelor sosite din UK referitoare la varianta B.1.1.7, severitatea mai mare a bolii pe care o generează. În urma anchetelor epidemiologice realizate, Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti (DSP) nu au menţionat nicio legătură epidemiologică identificată pentru 238 de cazuri (62%).
(...) Media vârstei (n.r persoanelor decedate) a fost de 77 de ani, minima de 63, iar maxima de 91 de ani. Opt dintre cazurile decedate (80%) avuseseră condiţii medicale pre-existente, iar pentru alte 2 cazuri acestea nu au fost raportate, însă vârsta (71, respectiv 91 de ani) reprezintă prin ea însăşi un factor de risc pentru severitatea bolii. Niciunul dintre cazurile decedate nu fuseseră vaccinate anti-COVID-19.”
, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică, potrivit libertatea.ro.

Bilanțul comunicat zilnic de autorități arată o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi, situața fiind una delicată în special în secțiile de terapie intensivă (ATI). 

Citeste si: Avertisment despre noua tulpină britanică! Medicul Valeriu Gheorghiță: "Lucrurile pot scăpa de sub control foarte uşor"