Vești proaste pentru românii care stau la bloc! O categorie de centrale de apartament vor fi interzise

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 mar 2024, 00:25

Vești proaste pentru românii care stau la bloc

Sursa: PixaBay

Centralele de apartament care funcționează pe gaz vor fi interzise în Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană (UE) a hotărât să interzică centralele de apartament pe bază de gaze naturale, astfel că vor dispărea definitiv din România. Cel mai probabil, legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2029.

O categorie de centrale de apartament vor fi interzise 

Proiectul de revizuire a Regulamentului 813/2013/EU prevede standarde tehnice de producție stricte, care exclud vânzarea de centrale pe gaze naturale și a centralelor alimentate cu gaze regenerabile.

Citește și: Ce penalizări se pot aplica pentru neplata întreținerii la bloc?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Așadar, s-a convenit un prag minim de eficiență la 115% pentru centralele de apartament, o limită greu de atins având în vedere ce tehnologii avem în prezent. Dacă acest prag minim intră în vigoare, singura soluție vor fi pompele de căldură, conform Corriere della Sera.

Într-un forum de consultare al Comisiei Europene (CE), România, Italia, Polonia, Slovacia, Cehia și Croația s-au împotrivit măsurii, lucru care ar putea convinge Comisia Europeană să analizeze mai atent această problematică și poate chiar să își schimbe decizia.

Citește și: Ce a pățit un dezvoltator imobiliar din Ploiești care a construit un bloc cu 30 de apartamente în plus. Cercetările continuă într-un dosar penal pentru numeroase infracțiuni săvârșite

De asemenea, Comisia Europeană a observat că, în anumite situații, „s-ar putea să nu existe o soluție tehnică pentru a înlocui centrala cu una dintre alternativele disponibile pe piață”. Pe viitor, experții vor fi nevoiți să identifice aceste situații speciale și să arate că noua lege ar trebui să prevadă excepții de la pragul de eficiență de 115%.

Pompele de căldură se folosesc deja în Marea Britanie

Câteva case din Marea Britanie au deja instalate pompe de căldură pe bază de electricitate. Guvernul britanic dorește ca în țară să se instaleze 600.000 de pompe de căldură anual pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor climatice ale Regatului Unit, dar răspunsul publicului nu a fost unul pozitiv.

În ultimii zece ani, companiile au început dezvoltarea unei noi generații de pompe de căldură cu „compresoare cu turație variabilă acționate de invertor”. Această tehnologie va da pompelor de căldură puterea de a duce mai rapid

căldura și a o aduce în interior, potrivit The Guardian.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.