Vești proaste pentru românii cu centrale de apartament. Această decizie îi va afecta grav

Author: Ana Dinu
Actualizat: 16 iul 2021, 17:06
Ce se intampla cu centralele de apartament ?

Vești proaste pentru românii cu centrale de apartament. Uniunea Europeană îi va taxa grav prin impunerea noilor măsuri de reducere a emisiilor de carbon în Europa.

Uniunea Europeană îi va arde grav la buzunar pe românii cu centrale de apartament, pentru a reduce emisiile de carbon.

Vești proaste pentru românii cu centrale de apartament

Planurile Comisiei Europene în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon îi va face pe românii să scoată sume usturătoare din buzunare. 

Taxe usturatoare pentru romanii cu centrale de apartament

Frans Timmermans, vice-președintele Comisiei Europene, se așteaptă la proteste din partea celor vizați de scumpiri.

Comisia Europeană a propus o serie de măsuri pentru atingearea obiectivelor climatice ale UE, împreună cu o distribuire a țintelor naționale de reducere a emisiilor de gaze de seră asupra cărora cele 27 de state membre vor avea dezbateri, după cum relatează Reuters.

Aceste măsuri care urmează să fie impuse la nivelul Uniunii Europene se vor resimți puternic la nivelul buzunarelor cetățenilor, în condițiile în care vor trebui să plătească taxe usturătoare pentru produse energetice care nu sunt verzi.

Mai precis, produsele precum cetralele de apartament vor fi aspru taxate.

Comisia Europeană își propune reducerea emisiilor de caze prin taxarea cetățenilor

Pe lista măsurilor care urmează să fie adoptate se regăsește creșterea costurilor pentru emisiile de CO2 generate de încălzire, transporturi și industrie (inclusiv prin reformarea sistemului UE de comercializare  a certificatelor de emisii- ETS), taxarea combustibililor destinați transporturilor aeriene și navale, interzicerea în anul 2035 a comercializării automobilelor noi diesel sau benzină, utilizarea sporită a surselor regenerabile de energie, concomitent cu reducerea consumului de energie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Revolutie industriala

Ținta de reducere a acestor emisii va crește pentru România de la 2% la 12,7%, cea a Ungariei de la 7% la 18,7%, a Poloniei de la 7% la 17,7% și a Republicii Cehe de la 14% la 26%.

Citeste si: Liberalizarea pietei de energie. Mai sunt doar cateva zile pana la termenul limita de schimbare a furnizorului de energie electrica!

Reovuția industrială a țărilor din UE

Acest pachet pe care Comisia Europeană îl introduce, Fit for 55, privind neutralitatea climatic a Europei va declanșa o revoluție industrială, de la sectorul auto, aviatic, tansport maritim până la în care cetățenii își încălzesc casele, toate acestea urmând să fie afectate de noile măsuri.

România va trebui să mizeze în următorii 10 ani pe gazul și energia nuclează, tranziția va fi extrem de dură.

la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal.

”România are în faţa ei o provocare pe care o vedem la toate ţările care se bazează pe cărbune. Gazul va fi necesar în aceste ţări, altfel tranziţia energetică va fi prea dură. Ceea ce este important este ca infrastructura de gaz care se va construi acum să poată să aco­mo­de­ze proiectele pe hidro­gen. Eco­no­mia hidro­genu­lui va fi uriaşă“, a decla­rat Frans Timmermans, pentru ZF, în cadrul unei în­tâlniri restrân­se cu câţiva jurnalişti, pe tema Fit for 55.

Citeste si: Schimbare majoră în sistemul energiei. Toți românii sunt obligați să facă această modificare până la sfârșitul anului