VESTI PROASTE pentru soferi. CRESC AMENZILE!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:06

In Codul rutier, amenzile contraventionale sunt stabilite in functie de valoarea numarului de puncte-amenda aplicate, acestea din urma reprezentand 10% din valoarea salariului minim.

Potrivit gandul.ro se estimeaza ca valoarea amenzilor rutiere va creste de la 1 februarie odata cu prima etapa de majorare a salariului minim brut pe economie din 2013, de la 700 de lei la 750 de lei.In prezent, un punct-amenda valorează 70 de lei. Odata cu majorarea salariului minim brut pe economie pe data de 1 februarie, acesta va ajunge sa valoreze cu 5 lei mai mult.

Astfel, un sofer care ar fi sanctionat cu 2 puncte-amenda pentru ca nu a semnalizat corespunzator atunci cand a schimbat directia de mers nu va mai plăti 140 de lei ca pană acum,
ci va scoate din buzunar 150 de lei. A doua etapa a majorarii salariului minim brut va avea loc in luna iulie a acestui an, acesta urmand sa ajunga la suma de 800 de lei. La aceasta data si valoarea punctului-amenda va creste la 80 de lei.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.