Vești proaste pentru șoferii din România. Se fac schimbări importante. Toată lumea trebuie să știe

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 03 aug 2022, 05:40

Vesti importante pentru soferi

Sursa: Pixeles

Ministrul Mediul vine cu vești importante pentru șoferii din România. Se fac schimbări majore.

Vești importante pentru șoferii din România, se schimbă plăcuțele de înmatriculare. Ce mașini vor primi alt tip ce plăcuțe?

Vești proaste pentru șoferii din România. Apar noi plăucțe de înmatriculare

Noua măsură îi privește pe șoferii care își achiziționează mașini eletrice. Ei vor primi pentru autoturisme plăcuțe de înmatriculare verzi, care vor funcționa ca un fel de ”pașaport verde”, care oferă mai multe beneficii posesorului.

Ministrul Mediului a precizat că un proiect de lege în acest sens a fost deja discutat de ministerul său cu cel al Afacerilor Interne.

“Am făcut această propunere, iar MAI şi domnul ministru Bode susţin această iniţiativă. Guvernul va aproba schimbarea numerelor pentru maşinile nepoluante. Mai mult ca sigur, vor fi numere cu cifre şi litere verzi pe fundal alb. Eu propusesem invers – fundal verde, cu litere albe.

(…)

În curând vom avea şi legislaţie. În momentul respectiv o să fie mult mai uşor să acordăm facilităţi acelor maşini, în Bucureşti sau în marile oraşe – începând  de la parcare, accesul în anumite zone – pentru că majoritatea acestor oraşe vor trebui să limiteze în anumite zone accesul masinilor poluante.” a spus Tanczos Barna.

Citeste si: Ești șofer? Trebuie să știi neapărat asta! Vezi aici ce înseamnă dacă se aprind acești martori în bord

Tanczos Barna:“Este un pas important pentru societate”

Ministrul Tanczos Barna a precizat că ministerul pe care îl conduce va cumpăra mașini electrice. Cu toate că prețurile sunt în continuare foarte mari, însă se înregistrează o tendință de scădere.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

“Sunt într-o perioadă de căutare şi am testat mai multe maşini electrice.

Până la testare aveam un model hibrid. Modelul pe care l-am testat este unul extraordinar, este şi destul de scump, dar aşa sunt modelele noi.

Este un pas important pentru societate şi pentru cei care încearcă să rupă impactul asupra mediului, mai ales în marile oraşe”, a declarat ministrul.

Mașinile electrice au început să își facă apariția și pe șoselele din România, mai mulți români au început să opteze pentru astfel de autoturisme ecologice.

Citeste si: Șoferii vor fi amendați cu sume usturătoare de peste 40.000 de lei dacă mai fac asta! Despre ce este vorba

 

 

 

 

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.