Vești proaste pentru turiști! Transfăgărășanul se închide

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 31 iul 2022, 23:15
Circulația restricționată pe Transfăgărășan
Sursa: PixaBay

Transfăgărășanul se închide sâmbătă, 4 septembrie, între Barajul Vidraru și Bâlea Lac, pentru competiţia sportivă "Transfier 2021".

Transfăgărășanul se închide sâmbătă, pe 4 septembrie, în intervalul orar 07:00-18:00. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a menționat că între Baraj Vidraru şi Bâlea Lac se va desfăşura competiția „Transfier 2021”. 

Transfăgărășanul se închide sâmbătă

„Sâmbătă, 04.09.2021, între orele 07:00 – 18:00, se va închide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între Baraj Vidraru – Bâlea Lac, km 62 +100 – km 116+808, în vederea desfăşurării competiţiei sportive de triatlon ‘Transfier 2021”, spune comunicatul transmis de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sloganul acestei competiții sportive este, se pare, „cel mai greu triatlon din România pe cel mai spectaculos drum din lume”. „Transfier 2021” combină natura Transfăgărășanului cu plăcerea participării la o competiție sportivă. 

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale se pot obține de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Citeste si: Ce faci in weekend? Iata cum te poti distra la sfarsit de saptamana

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Zona DN7C permite circularea rutieră în fiecare an doar de la 30 iunie până în 1 noiembrie, pentru că, pe timp de iarnă, drumul este înzăpezit și este foarte greu să cureți zăpada. De asemenea, există și riscul avalanșelor.

Vara, restricțiile se aplică noaptea între orele 22:00-6:00, deoarece traseul este destul de periculos, implică multe viraje și curbe deosebit de periculoase, nu există indicatoare reflectorizante, iar riscul de a cădea în gol este incredibil de ridicat.

Limita de viteză recomandată este de 40 km/h.

Citeste si: Vremea frumoasa i-a indemnat pe constanteni sa faca o baie in mare. Oare cat vor mai tine temperaturile ridicate?

Pe timp de iarnă, când pe Transfăgărășan nu se circulă, se poate ajunge la Lacul Bâlea cu telecabina de la cabana „Bâlea Cascadă”.

 

 

Taguri: