Vești proaste pentru turiștii de la malul mării! Se înăspresc măsurile de pe litoral. Controale în restaurante și mijloace de transport

Author: Ana Dinu
Masuri dure pe litoralul romanesc

Măsurile se înăspresc pe litoral după ce numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a crescut dramatic. Controalele nu vor lipsi din zonele aglomerate, dar mai ales din mijloacele de transport și din restaurante.

Românii care aleg ca destinație turistică litoralul românesc trebuie să știe că  noile măsuri impuse sunt mult mai dure. În zonele aglomerate vor fi trimise patrule pentru a verifica dacă turiștii respectă măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. De asemenea, vor fi controale în mijloacele da transport și în restaurante.

Măsuri aspr pe litoralul românesc

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că înăsprirea măsurilor de pe litoral se datorează creșterii numărului de infecții cu noul coronavirus.

”Este o perioadă foarte aglomerată. Sunt chiar 300 de mii de turiști, zilnic, aflați pe litoral. Aceștia nu sunt distruibuiți în mod egal, pe raza județului. Ei se regăsesc aglomerați pe anumite zone, terase, plaje, faleze. Locuri în care aglomerația favorizează răspândirea virusului. Am constatat că există o creștere a numărului de îmbolnăviri zilnice. Și chiar dacă rată de incidență este subunitară, este 0,12 pe județ, am considerat că este necesar să impunem anumite măsuri astfel încât să nu ajungem la situațiile nefericite de la sfârșitul anului trecut.”,

a explicat prefectul judeţului Constanţa.

Citeste si: Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o masă pe litoralul românesc. Prețurile sunt revoltătoare

Măsurile pe care turiștii trebuie să le aibă în vedere dacă merg pe litoral 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, s-a reunit, miercuri, pentru a stabili măsurle care vor intra în vigoare după ce numărul îmbolnăvirilor cu Covid-19  a crescut la nivelul municipiului.

Astfel, autoritățile s-au reunit pentru a nu fi puse în fața faptului împlinit, în situația în care incidența ar crește peste limite.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Prevederile Hotărârea nr. 112 a CJSU: 

- se reevaluează încadrarea județului Constanța la o rată de incidență mai mică sau egală cu 2/1.000

locuitori;

- primăriile din județ vor comunica CJSU până vineri, la ora 12:00, hotărârile adoptate de CLSU-uri pentru dispunerea de măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu virusul COVID-19;

- autorizarea și avizarea de evenimente de către U.A.T.-uri( mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte etc.), se va face respectând prevederile;

- în fiecare zi de luni, primăriile vor informa Instituția Prefectului cu privire la evenimentele pe care le-a avizat;

- structurile MAI, ITM Constanța, DSP Constanța și DSVSA Constanța vor intensifica acțiunile de control privind respectarea prevederilor prevăzute de hotărâre, mai exact în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, precum și la evenimentele cu număr mare de participanți.

”S-a propus instituirea controalelor în zonele aglomerate pentru a se respecta măsurile sanitare. În primul rând purtarea măştilor de protecţie şi distanţarea fizică.

În autobuze şi adunări în aer liber, cum ar fi competiţii sportive, mitinguri, spectacole. De asemenea, s-a cerut ca fiecare primărie din judeţ să dispună de un spaţiu de vaccinare şi să se aducă la cunoştinţă că imunizarea este cea mai sigură metodă de a nu face forme grave de COVID-19”, a explicat prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

Citeste si: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.