Vești proaste pentru unii pensionari din România! Motivul pentru care aceștia riscă să nu primească pensiile la timp

Autor: Diana Bostan

Unii pensionari riscă să nu primească pensiile la timp.

Sursa: Pixabay

Pensionarii din România se confruntă cu o nouă situație delicată legată de plata pensiilor în lunile septembrie și octombrie.

O categorie de pensionari riscă să nu primească pensiile la timp, iar cauza principală o reprezintă aglomerația de la casele de pensii.

Citește și: Anunțul momentului după MAREA RECALCULARE! Ce se întâmplă cu pensionari care vor să conteste deciziile

Unii pensionari riscă să nu primească pensiile la timp

Mai exact, pensionarii care și-au depus dosarele în lunile august și septembrie se află în această situație, deoarece dosarele lor nu au fost procesate și introduse în sistem în timp util, notează RomâniaTV.net.

Citește și: Se schimbă legea! Cine sunt românii care vor primi bani în plus la pensie. Despre ce sumă este vorba

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Deși recalcularea pensiilor din septembrie a adus vești bune pentru unii pensionari, cu creșteri neașteptate ale sumelor, pentru alții, recalcularea a generat îngrijorări. Cu toate acestea, autoritățile au asigurat că pensiile nu vor scădea, chiar dacă recalcularea a indicat sume mai mici. În astfel de cazuri, se va menține suma deja aflată în plată.

Soluția găsită de Casa Națională de Pensii

Pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectați de întârzierea procesării dosarelor, Casa Națională de Pensii a luat măsuri speciale. În aceste cazuri, legea permite plata pensiilor direct prin casierie, ca o soluție temporară.

Citește și: „Limita de venituri a crescut la 2.210 lei” Guvernul a crescut plafoanele de venit pentru 1.7 milioane de pensionari din România

Astfel, pensionarii pot ridica banii fie prin casierie, fie prin mandat poștal sau ordin de plată, pentru a se asigura că nu rămân fără pensie în lunile septembrie și octombrie.

Maria Andronache, directorul Casei de Pensii Județene Iași, a confirmat că măsura a fost implementată pentru a ajuta persoanele aflate în impas.

Omul stă cu decizia în mână. Noi am luat măsura bine, la inițiativa Casei Naționale, prin care ni s-a trasat sarcina la toate casele de pensii, acolo unde omul este chiar în impas total, să găsim o modalitate de plată.  Și noi avem modalitatea să-i plătim din caserie, deși noi nu avem bani de pensii, însă legea ne permite, în situații excepționale, să plătim și pensii prin caserie. 

Pensionarii pot fi plătiți în situații excepționale printr-un mandat poștal sau prin ordin de plată, direct în contul bancar al persoanei ”, a transmis Maria Andronache, directorul Casei de Pensii Județene Iași, pentru  newsweek.ro

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.