Vești proaste pentru unii pensionari din România. Veniturile lor nu vor fi majorate după recalcularea pensiilor de la 1 septembrie 2024

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 30 iul 2024, 14:31

Toți pensionarii din România vor primi deciziile privind recalcularea pensiilor de la 1 septembrie 2024

Sursa: Pixabay

Începând cu 1 septembrie 2024, toți pensionarii din România vor primi deciziile privind recalcularea pensiilor lor. Cu toate acestea, nu toți seniorii vor vedea o creștere a veniturilor lor.

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a explicat într-o recentă apariție TV că, în ciuda recalculării, unii pensionari nu vor primi suplimentări.

Citește și: Câți bani vor primi pensionarii la recalculare! Ministrul Muncii și Șeful Casei de Pensii au vorbit despre majorările la care trebuie să se aștepte românii

Nu toți pensionarii vor beneficia de o creștere a veniturilor

Daniel Baciu a clarificat că, deși recalcularea nu va aduce majorări pentru un segment de pensionari, aceștia vor continua să beneficieze anual de indexările prevăzute de Legea nr. 360/2023.

Citește și: Până când pot depune pensionarii adeverințele de sporuri la Casa de Pensii! Daniel Baciu a dat termenul final

Aproximativ un milion de pensionari vor rămâne cu aceleași sume, dar niciun venit nu va scădea.

Acest lucru se aplică pensionarilor cu un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani, care au beneficiat deja de o indexare de 13,8% la începutul acestui an și vor continua să primească această indexare anuală conform legii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

„Rămân cei un milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Vreau să spun foarte clar că, în urma acestei recalculări, nicio pensie nu va scădea, pentru că e vorba de pensionarii care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor beneficia în continuare, pe fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a transmis Daniel Baciu, citat de RomâniaTV.

Ei sunt cei mai avantajați români de recalcularea pensiilor

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a dezvăluit detalii despre recalcularea pensiilor, care va începe pe 1 septembrie 2024. Cei mai avantajați de această măsură sunt pensionarii cu un stagiu de cotizare de peste 25 de ani, care vor beneficia de ajustări semnificative.

Citește și: Milioane de români vor beneficia de un nou ajutor de 250 de lei pe cardurile sociale. Când vor intra banii

În perioada concediilor de vară, recalcularea continuă, iar aproximativ cinci milioane de pensionari vor primi deciziile actualizate. Procesul implică introducerea datelor în sistemul CNPP și trimiterea documentelor prin Poșta Română. Deși toți seniorii vor primi actualizările, nu toți vor vedea o creștere a pensiilor lor.

„Această recalculare se referă la absolut toți pensionarii care sunt în plată. Vorbim despre 4,8 milioane de pensionari câți sunt în sistemul public.

Toți vor primi această decizie de recalculare din partea factorului poștal începând cu data de 16 august încep să plece aceste decizii către destinatarul final, pensionarul”, a mai spus Daniel Baciu, citat de sursa menționată anterior.