VESTI PROASTE. Pretul la benzina si motorina ne plaseaza printre primele tari din lume la ritmul de crestere a carburantilor

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 08 oct 2020, 15:55

Cum poti sa-ti platesti vacanta de vara cu un plin de carburant? Nu e o promotie si nici vreun concurs. Nu e nici macar o intrebare, ci situatia trista in care am ajuns.

Cum sa nu iti scape pompa din mana cand vezi aceste tarife? Te uiti atent la suma totala si parca nu iti vine sa crezi. 2014 a adus scumpiri pe linie cand vine vorba de carburant. Taxa de 7 eurocenti pe litru plus schimbarea modalitatii de calcul la acciza a urcat pretul la litrul de benzina pana la 7 lei.

Daca aveti o senzatie de arsura atunci cand alimentati la pompa, lucrurile sunt clare.

Va ard preturile la buzunare! Cresterea tarifului la carburanti ne plaseaza in top la nivel mondial. Cu alte cuvinte, in acest an, pretul la combustibil a crescut cel mai rapid in tara noastra fata de restul lumii.

Din pretul unui litru de benzina sau motorina, 30% reprezinta profitul statiei peco si pretul real al carburantului. Restul de 70% ajunge in bugetul de stat, sub forma de taxe si accize.

Salariul minim pe economie va ajunge din 1 iulie, de la 850 la 900 de lei. Amenzile pentru greselile din trafic se maresc si ele si pot atarna greu in bugetul de vacanta.

Daca vine vorba de pretul la pompa, vecinii nostrii stau mult mai bine. Cele mai mici preturi sunt peste Prut. Un litru de benzina costa 4,3 lei romanesti. Si in Bulgaria si Ungaria preturile sunt mai mici decat in tara noastra.
Iar daca va faceti de pe acum bugetul pentru vacanta din 2015, mai luati in calcul o chetuiala. Autoritatile se gandesc sa introduca o taxa pentru cei care circula pe autostrazile care leaga Bucurestiul de Pitesti si Constanta.

##VIDEO113980##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.