Vești proaste! Sunt la un pas de carantină. Primarul a făcut anunțul. Ce oraș ar putea intra în izolare

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 05 mar 2021, 13:26
La un pas de carantina. Ce oraș va intra în izolare?

Un oraș din România este la un pas de a intra în carantină, după ce numărul de cazuri a crescut considerabil în ultimele zile. În spitale și la secțiile ATI nu mai sunt locuri.

Rata de infectare cu noul coronavirus este în continuă creștere, primarul a anunțat posibilitatea implementării carantinei, pe motiv că nu mai sunt locuri în spitale și la secțiile ATI.

Un nou oraș la un pas de carantină

Cazurile de infectare cu COVID-19 sunt în continuă creștere în Timișoara. Primarul Dominic Fritz i-a rugat pe cetățeni să respecte regulile de prevenție a răspândirii virusului, pe motiv că în spital nu mai sunt locuri.

”Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt, şi ele, propuse pentru carantinare. Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efectele pe care ni le dorim. Nu cred că o carantinare a Timişoarei este o soluţie fezabilă, decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Cred că încă avem o cale să evităm carantinarea, cu toate consecinţele aferente”, a

afirmat Fritz, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Citeste si: Ce pericole va aduce valul trei de pandemie? Cei mai vulnerabili vor fi copiii și tinerii

Primarul a mai subliniat că, cei care merg la terase, magazine și săli de sport, trebuie să fie foarte atenți și să respecte regulile prestabilite.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi că din rândul operatorilor economici au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie”, a mai adăugat primarul.

Totodată, Dominic Fritz a anunțat că se redeschid spațiile din spitalul-suport COVID din cadrul Clinicii ASCAR.

Timișul se află în scenariul roșu

CJSU Timiș a adoptat, miercuri, decizia de instituire a carantinei în mai multe localități precum, Otelec, Biled și comuna Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni pentru 14 zile.

În ultimele 14 zile, cazurile de infectare cu COVID-19 au crescut în județul Timiș.

Pe baza unor analize realizate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se pare că rata de infectare depășește 6/1000 de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a votat miercuri instituirea carantinei, iar hotărârile au fost trimise Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru a emite ordinele șefului DSU pentru implementarea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID-19 este INTERZIS pentru unele persoane. Ce reacții poate avea în cazul acestor grupe