Vești triste despre mărirea cu 10% a pensiilor din 2023. Anunțul făcut de oficialii din Guvern

Autor: Marina Ionescu

Veste tristă pentru pensionari. Oficialii din Guvern au spus ce se întmplă cu mărirea de 10% a pensiilor din 2023.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la București, și Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), au anunțat ce se va întâmpla cu pensiile românilor.

Citeste si: Cât este ajutorul de deces în 2022. Actele necesare şi modelul de cerere

Vești triste despre mărirea cu 10% a pensiilor din 2023. Anunțul făcut de oficialii din Guvern

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la București, și Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), au declarat că românii au nevoie de pensii mai mari, în contextul în care prețurile au explodat în România, dar această mărire se va face în funcție de resursele pe care Guvernul de la București le va avea la dispoziție la sfârșitul anului 2022.

„Guvernul va face toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul celor vulnerabili.

Sunt măsuri succesive care i-au vizat pe pensionari cu sume care li s-au acordat și sunt convins că, în funcție de resursele pe care guvernul le are la dispoziție, pensionarii vor resimți atenția de care trebuie să beneficieze”
, a declarat, duminică seară, Dan Cărbunaru.

Citeste si: Vești bune pentru români! Când se acordă ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mici? Anunțul făcut de Marius Budăi

„Cu certitudine, toate partidele aflate la guvernare își doresc ca pensiile să fie crescute, trebuie să se întâmple, având în vedere scumpirile. Sunt convins că și în guvern se caută toate posibilitățile şi toate resursele ca acest lucru să se întâmple”, a explicat Radu Oprea, în cadrul unei emisiuni TV de pe  Antena 3.

Sâmbătă, 9 iulie, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a ținut să arate dezastrul pe care l-a găsit în PNRR-ul României.

Marius Budăi a spus că în nicio țară europeană nu există povara pe care a lăsat-o Guvernul Cîțu, format din PNL, USR și UDMR.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Budăi îi acuză pe Cîțu și pe Ghinea de crearea dezastrului din PNRR privind pensiile

Marius Budăi consideră că Florin Cîțu și Cristian Ghinea sunt principalii responsabili pentru dezastrul din PNRR. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale susține ferm că din cauza lor doi politicieni pensionarii români au fost condamnați la sărăcie.

„Am spus recent că am demarat o discuție cu miniștrii de muncă din UE și prin atașații pe muncă din ambasade, dar și ambasadori.

Am realizat o cercetare de legislație pe fiecare stat membru, dar și pe PNRR. Am studiat două treimi din PNRR-urile din Europa.

Nu am găsit în niciun asemenea program sau legislația unei țări o asemenea plafonare, pentru o astfel de perioadă, de 50 de ani, cum există în PNRR-ul românesc. Am citit PNRR-urile din scoarță în scoarță ca să mă conving că nu există niciun astfel de prag impus”, a explicat sâmbătă Marius Budăi.

Citeste si: Când se taie pensiile românilor. Mai multe variante sunt disponibile

 Ministrul Muncii a spus că în PNRR-ul Franței se vorbește despre reformă în sistemul de  pensii, dar doar atunci când acest lucru o va cere. „Nicăieri nu s-a spus despre sărăcirea statelor din UE”, a punctat el.

„O alianță politică în care era PNL și USR. Domnul ministru de atunci, al USR, de la fonduri europene, era extrem de bine priceput la toate domeniile, dar decizia a fost una politică, a coaliție de atunci. E mai puțin important ce a fost atunci, ci ceea ce facem de acum încolo ”, a punctat Marius Budăi.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.