Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la București, și Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), au anunțat ce se va întâmpla cu pensiile românilor.
Citeste si: Cât este ajutorul de deces în 2022. Actele necesare şi modelul de cerere
Vești triste despre mărirea cu 10% a pensiilor din 2023. Anunțul făcut de oficialii din Guvern
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la București, și Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), au declarat că românii au nevoie de pensii mai mari, în contextul în care prețurile au explodat în România, dar această mărire se va face în funcție de resursele pe care Guvernul de la București le va avea la dispoziție la sfârșitul anului 2022.
„Guvernul va face toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul celor vulnerabili.
„Cu certitudine, toate partidele aflate la guvernare își doresc ca pensiile să fie crescute, trebuie să se întâmple, având în vedere scumpirile. Sunt convins că și în guvern se caută toate posibilitățile şi toate resursele ca acest lucru să se întâmple”, a explicat Radu Oprea, în cadrul unei emisiuni TV de pe Antena 3.
Sâmbătă, 9 iulie, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a ținut să arate dezastrul pe care l-a găsit în PNRR-ul României.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Budăi îi acuză pe Cîțu și pe Ghinea de crearea dezastrului din PNRR privind pensiile
Marius Budăi consideră că Florin Cîțu și Cristian Ghinea sunt principalii responsabili pentru dezastrul din PNRR. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale susține ferm că din cauza lor doi politicieni pensionarii români au fost condamnați la sărăcie.
„Am spus recent că am demarat o discuție cu miniștrii de muncă din UE și prin atașații pe muncă din ambasade, dar și ambasadori. Am realizat o cercetare de legislație pe fiecare stat membru, dar și pe PNRR. Am studiat două treimi din PNRR-urile din Europa.
Nu am găsit în niciun asemenea program sau legislația unei țări o asemenea plafonare, pentru o astfel de perioadă, de 50 de ani, cum există în PNRR-ul românesc. Am citit PNRR-urile din scoarță în scoarță ca să mă conving că nu există niciun astfel de prag impus”, a explicat sâmbătă Marius Budăi.
Citeste si: Când se taie pensiile românilor. Mai multe variante sunt disponibile
Ministrul Muncii a spus că în PNRR-ul Franței se vorbește despre reformă în sistemul de pensii, dar doar atunci când acest lucru o va cere. „Nicăieri nu s-a spus despre sărăcirea statelor din UE”, a punctat el.
„O alianță politică în care era PNL și USR. Domnul ministru de atunci, al USR, de la fonduri europene, era extrem de bine priceput la toate domeniile, dar decizia a fost una politică, a coaliție de atunci. E mai puțin important ce a fost atunci, ci ceea ce facem de acum încolo ”, a punctat Marius Budăi.