Veștile bune nu se mai opresc! Guvernul vrea să crească pensiile, salariile și să dea tichete sociale și în 2023. Anunțul venit de la Nicolae Ciucă

Author: Lavinia Medrea

Nicolae Ciucă anunță posibilitatea majorării pensiilor, salariului minim și distribuirea tichetelor sociale și în 2023

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat astăzi că Guvernul vrea să acorde românilor atât tichete sociale în anul 2023, cât și o mărire de salarii și de pensii.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că se ia în calcul distribuirea de tichete sociale și în 2023. De asemenea, ar putea exista și o mărire la salariul minim și la pensii, dar datele se vor face publice abia după proiecția de buget pe 2023, relatează Adevărul.

Românii ar putea primi tichete sociale și în 2023

Şeful Executivului a mai declarat că e posibilă și prelungirea măsurii acordării tichetelor sociale de 50 de euro, la două luni, pentru 2023, în funcţie de fondurile de care dispune Guvernul.

Citeste si: Vești bune pentru români! În ce condiții vor fi mărite pensiile și salariile tuturor. Marcel Ciolacu: „Trebuie să respectam legea”

„Am susţinut de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie.

Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi cum am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute publice după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”
, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Salariul minim și pensiile ar putea fi majorate în 2023

„Este cât se poate de posibil, există voinţa politică, atât a PNL cât şi a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a declarat Nicolae Ciucă, atunci când a fost întrebat dacă este posibilă o mărire la salariul minim și la pensii.

Citeste si: Elevii pot primi 250 de lei lunar prin programul național de protecție socială „Bani de liceu”. Unde pot fi depuse cererile

„Pe de o parte trebuie să acoperim rata de creştere a inflaţiei, de cealaltă parte, de asemenea în funcţie de evoluţia concretă şi de evoluţia inflaţiei şi a economiei, aşa cum am făcut anul acesta şi am luat deja două măsuri de a asigura cetăţenilor vulnerabili cu salarii mici, cu pensii mici, acest sprijin financiar, primul în prima jumătate e a anului, cel de-al doilea în a doua jumătate, să gândim şi să luăm măsuri similare şi anul viitor”, a mai declarat Nicolae Ciucă, explicând că distribuirea tichetelor sociale se va prelungi în funcție de bugetul Guvernului.