Viața bate filmul. Povestea emoționantă a lui Ionuț, copilul munților. Uitat de autorități, băiatul are o singură dorință „Când o să cresc mare”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 21 iun 2024, 01:50

Ionuț Barjica de la Asta-i România

Sursa: Captură KANAL D

Mersul la școală este o adevărată provocare pentru mii de copii din România. Sărăcia i-a împins pe mulți să renunțe la școală și să se resemneze cu viața pe care o au. Ionuț este un exemplu de voință și de dăruire.

În cadrul emisiunii „Asta-i România”, am făcut cunoștință cu Ionuț și Timotei, doi copii care au înțeles că singura șansă de a avea un viitor mai bun este să meargă la școală.

Ionuț este un copil care parcurge kilometri întregi pentru a ajunge la școală

Ionuț, singurul copil al familiei Barjica, se consideră un copil fericit și norocos în ciuda lipsurilor cu care se confruntă.

Crescut printre animale, băiatul își împarte timpul între treburile din gospodărie și lecții.

Citește și: Un celebru actor, strigăt de durere pentru părinții săi: “Cum m-ați părăsit când aveam nici 8 ani?”

Atunci când are prea multă treabă, Ionuț merge cu cartea pe câmp sau acolo unde are treabă. „Mă trezesc, mă spăl pe față, pe dinți, dau la animale, stau la berbeci, i-au o carte de povești și citesc la ei, îmi place foarte mult să citesc”, a povestit Ionuț.

Băiatul locuiește împreună cu familia lui în vârf de munte, în comuna Balomiru de Câmp, județul Alba. Într-un loc uitat de lume, singura modalitate de supraviețuire este munca câmpului și animalele.

Citește și: „Așa s-au crescut copii” Cum alege Dan Negru să își crească copiii. Ce nu le-a interzis niciodată| EXCLUSIV

Ionuț nu este trist, se simte norocos că poate locui într-un loc cu aer curat, unde să nu fie distras de tehnologiile orașului.

Este obișnuit cu munca, însă își dorește să învețe și să aibă un viitor mai bun.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Călin Donca, milionarul din Brașov care a devenit celebru după ce a povestit cum mânca pâine cu ulei, reținut de DNA

Este singurul copil din comună, iar pentru a merge la școală trebuie să parcurgă kilometri întregi pe jos. „Este un elev liniștit, cuminte, care învață foarte bine și care are o pasiune pentru muzică ”,

a spus Irina Boc, profesoara lui Ionuț.

Părinții fac eforturi foarte mari pentru pasiunea fiului lor

Ionuț este pasionat de flaut, iar pentru ca visul lui să devină realitate, părinții îl duc o dată pe săptămână la Alba Iulia, acolo unde primește lecțiile de instrument.

Citește și: “Se sună de schimbare!”, campania dezvoltată de Știrile Kanal D și Asociația BookLand a adus bucurie in inimile copiilor

Pentru visul băiatului, familia este gata să renunțe la tot, la animale și la tot ce câștigă de pe urma lor. Părinții lui Ionuț sunt conștienți de faptul că băiatul are nevoie de învățătură. Aceștia își doresc un viitor mai bun pentru unicul lor fiu, pentru a nu se chinui așa cum au făcut-o ei.

Citește și: Tribul lui George Chirilă, bărbatul cu două soții surori, se destramă. Copiii se desprind, unul câte unul, din universul creat de tatăl lor: ,,Au plecat 5 deodată''

Ionuț se simte în largul lui cu pe câmp cu animalele. „În Alba Iulia mi-a plăcut, îmi place locul, este și loc istoric. Este orașul meu favorit. Am zis că atunci când o să cresc mare, o să aduc mâncare de acolo și o să stau aici”, povestește Ionuț cu zâmbetul pe buze.

Povestea lui Ionuț, este povestea a mii de copii din România. Uitați de autorități, aceștia fac mari eforturi pentru a merge la școală, iar pentru alții, școală rămâne doar un vis frumos și de neatins.

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.