Reporterii de la „Asta-i România!” au pătruns într-un colț de rai din țara noastră, mai exact în Țara Moților. Acolo au găsit o mână de oameni care își trăiesc viețile așa cum au învățat de la strămoșii lor. De asemenea, unele familii au venit în satul din munți pentru a căuta libertatea.
Dorian și soția sa de origine vietnameză au învățat să fie „țărani cu normă întreagă”, dar și cum se trăiește viața în vârf de munte. Cei doi s-au cunoscut la muncă, în străinătate, și, îndrăgostindu-se, au decis să formeze o familie.
Astfel, cei doi au o frumoasă fetiță în vârstă de aproape doi ani, pe care nu au vrut să o țină departe de meleagurile natale, dorind să-i ofere o copilărie fericită, liberă și autentică în Țara Moților.
„Ne-am întâlnit în Germania, la muncă, de acolo am continuat povestea și am ajuns aici, în cele din urmă. Acum o aveam pe cea mică, are un an și jumătate. Tot ea este motivul pentru care ne-am orientat aici. Avem o zonă foarte liniștită aici și avem doar 3-4 vecini, sunt foarte prietenoși”, a explicat Dorian Hința, la „Asta-i România!”.
Aceștia nu au planuri mari pentru viitor, întrucât preferă să nu se streseze făcându-și griji pentru ce va urma.
Familia Hința preferă, mai degrabă, să lase lucrurile să decurgă de la sine.
„Ne lăsăm în voia Domnului. Nu hotărâm noi foarte mult, doar dorințe și planuri pe termen scurt, dar pe termen lung lăsăm să fie de la Dumnezeu ce trebuie să fie”, a adăugat bărbatul.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
Citește și: Asta-i România: Cash sau card? Românii, campioni la ținutul banilor sub saltea: ”Mai bine mănânc iarbă”
Nu doar Dorian lasă lucrurile să se întâmple natural, după ordinea lor firească, ci și preotul satului. Acesta din urmă crede că nu a ajuns întâmplător în Țara Moților, fiind convins că a fost ales de Dumnezeu să fie duhovnicul sătenilor.
Acesta îi descrie cu un mare drag pe enoriași, spunând despre ei că sunt niște oameni foarte muncitori, serioși, dar și foarte corecți. De asemenea, acesta se bucură pentru că micul sat a rămas ca și blocat în timp, cu vechile tradiții ale zonei, păstrate cu sfințenie din generație în generație.
„Specificul moților este să muncească foarte mult, sunt niște oameni drepți, dârzi și, în același timp, serioși.
Tradițiile s-au păstrat și se păstrează în continuare. Cred că prin asta arătăm noi că suntem moți cu adevărat, păstrând tradițiile.”, a povestit preotul Pavel Călin.
Citește și: Asta-i România: România de mâine nu va mai fi deloc ca cea de astăzi! Statistic vorbind vom fi din ce în ce mai puțini și mai pestriți