Viața la lumânare, în casa de chirpici! Iată povestea cutremurătoare a unei familii greu încercate, care a găsit puterea de a merge mai departe, după ce casa li s-a făcut scrum!

Author: Ana Filip
Actualizat: 19 dec 2022, 15:17
asta-i romania Foto(4)

Mihai Ghita a prezentat o poveste impresionanta de viata

Sursa: Captură KANAL D

Emisiunea Asta-i România a prezentat povestea impresionantă de viață a membrilor familiei Opriș, care își duc traiul într-o casă de chirpici, la lumina lumânărilor!

În cadrul ediției de duminică, 18 decembrie, a emisiunii Asta-i România, a fost prezentată povestea tulburătoare de viață a familiei Opriș, o frântură tristă dintr-o Românie în care copiii își caută viitorul la lumina lumânării, unde visurile se nasc sub un acoperiș din chirpici prin care intră vântul și iese fumul.
Dumnezeu le-a luat aproape totul, dar le-a lăsat ceva, poate cel mai important, puterea de a merge mai departe împreună, la fel de uniți, după ce casa li s-a făcut scrum.

De zece ani, familia Opriș trăiește într-o casă de chirpici, fără apă și fără lumină. În două cămăruțe ridicate cu greu de tatăl lor, doi copii își caută viitorul cu lumânarea la propriu. Pentru aceștia a nu avea a devenit un stil de viață, pentru noi, să ai și să dai, poate să fie cu adevărat bucuria de a avea Crăciunul.

Viața la lumânare, în casa de chirpici! Iată povestea cutremurătoare a unei familii greu încercate de destin

O scenă de viață dintr-o Românie în care copiii își caută viitorul cu lumânarea, la propriu, unde visurile se nasc sub un acoperiș din chirpici prin care intră vântul și iese fumul. Într-o sărăcie lucie, așa trăiesc de aproape zece ani, membrii familiei Opriș, în satul Năsturelu, din județul Teleorman, după ce casa în care locuiau a luat foc.

Preocupați să ne facem nouă viața mai bună, uităm să le dăm atenție celor îngenunchiați de neajunsuri.

Și totuși mai există printre noi și oameni care fac bine. Printre aceștia se numără Samuel Negoiescu, omul care a ales să ajute oameni. A absolvit Teologia, dar a înțeles că o fapta bună cântărește mult mai mult decât cuvintele. La un moment dat a lăsat Casa Domnului pentru a intra în casa omului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De 15 ani, arădeanul întinde o mână de ajutor celor sărmani care au nevoie, bolnavi și nevoiași și încercați de viață și în timp a ajuns să ajute mii de oameni care i s-au lipit de suflet. Samuel a ajuns și în satul Năsturelu, unul dintre cele mai sărace localități din județul Teleorman, acolo unde le-a întins o mâna de ajutor membrilor familiei Opriș, care au rămas fără casă în urmă că zece ani, din cauza unui incendiu, ai căror copii învață astăzi la lumina lumânării, însă nu se lasă doborâți, ci încă mai visează să poată studia mai departe

și să aibă intr-o zi o casă solidă.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România”, viitor la lumina lumânării

Citește și: Masa de Crăciun mai scumpă și mai săracă anul ăsta. 3 români din 10 spun că bucuria Crăciunului este umbrită de povara prețurilor și doar cu promoții mai reușesc să cumpere câte ceva

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.