Viata le-a dat o lovitura greu de dus.  Iata cum se vede lumea dintr-un „pantof cu patru roti”, asa cum isi numesc ei caruciorul cu rotile

Autor: A.M. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:49

Si Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati s-a transformat intr-un cosmar.

Trec printr-un chin permanent, iar pericolul ii pandeste peste tot. Diana are 33 de ani si, de cand se stie, „merge” in caruciorul cu rotile.

S-a nascut cu o malformatie congenitala. A reusit sa treaca, insa, cu bine de fiecare data peste obstacolele vietii, atat la propriu, cat si la figurat.

Acesta este doar unul dintre momentele in care multi oameni uita, in graba lor, de tot: de omenie si chiar de bunul simt.

Strazile, institutiile, atat cele private, cat si de stat sunt un cosmar pentru Diana. Suprinzator, poate, dar Diana are inca puterea sa glumeasca. Are, de fapt, puterea sa lupte impotriva unui sistem mai bolnav decat ea. Astazi, de Ziua Persoanelor cu Dizabilitati, a iesit in strada. A vrut sa arate lumii intregi ca si ei pot, si ei vor, si ei au drepturi. Tot o forma de protest a fost si evenimentul organizat in Baia Mare de oameni care nu mai vor mila.
Vor respect si implicare!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?