Viața lui Bruce Lee. Cum a ajuns să fie considerat cel mai mare luptător de arte marțiale

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 aug 2023, 05:00

Viața lui Bruce Lee

Sursa: Hepta

Viața lui Bruce Lee a fost una tumultuoasă, însă în ciuda tuturor greutăților este considerat cel mai mare luptător de arte marțiale.

Tehnica sa unică de arte marțiale a fost cea care l-a ajutat în viață să se deosebească de restul luptătorilor de arte marțiale.

Viața lui Bruce Lee în 7 acte

Bruce Lee s-a născut la data de 27 noiembrie 1940, în San Francisco, Statele Unite ale Americii, iar numele acestuia are o însemnătate aparte, pe care nu mulți ce îl apreciază o știu.

Mama acestuia i-a pus numele ,,Bruce” deoarece înseamnă ,,cel mai puternic” în galeză, semnificație ce i-a descris întreaga sa viață.

La începutul anului 1940, familia lui Bruce Lee a decis să se întoarcă în Hong Kong, chiar dacă era ocupat de forțele japoneze, iar acolo și-a demonstrate adevăratul talent pe care îl are în fața camerelor, chiar dacă la 3 luni acesta a jucat în filmul ,,Golden Gate Girl”, unde a fost dublura unui bebeluș american.

Din anul 1946, Bruce Lee și-a început cariera în fața camerelor de filmat, participând la 20 de filme ca și copil. Adolescența acestuia nu a fost una ușoară, actorul s-a alăturat unei bande de adolescenți mai rebeli ce își riscau viețile pe străzi.

Tehnica de luptă trebuia să fie cât mai bună, iar în această perioadă a vieții sale, Bruce Lee a început să ia lecții de kung fu.

Actoria nu a lipsit din viața sa nici în adolescență, dar problemele s-au ținut după el, iar după ce a fost în atenția poliției pentru lupte de stradă, mama lui a decis să îl trimită în America.

În America viața acestuia a fost mult mai liniștită, Bruce Lee a terminat liceul în Edison, Washington și a continuat studiile la Universitatea din același oraș. Ce l-a adus pe Bruce Lee în atenția oamenilor a fost tehnica sa în arte marțiale, jeet kune do, pe care a putut să o predea în școlile de arte marțiale pe care acesta le-a deschis.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bruce Lee nu a fost mulțumit de viața pe care o avea la Hollywood, așa că acesta, alături de soția sa și cei doi copii, s-au mutat în Hong Kong.

Acolo cariera sa de actor a ajuns la punctul maxim, într-un an reușind să fie o adevărată stea de cinema.

La vârsta de doar 32 de ani, Bruce Lee a decedat din cauza unui edem cerebral, ce este posibil să fi fost provocat de o reacție adversă la medicamentele pe care le lua pentru o accidentare.

Cum a ajuns Bruce Lee unul dintre cei mai mari luptători de arte marțiale

Bruce Lee este considerat de multe persoane unul dintre cei mai mari luptători de arte marțiale, iar acest lucru este afirmat deoarece acesta a fost printer puținii ce s-au abătut de la mentalitatea tradițională a acestui sport.

 Jeet Kune Do a devenit forma sa de semnătură, fiind o tehnică de arte marțiale ce cuprinde o serie de principii bazate pe lupta stradală pe care acesta o practica în adolescența sa. Președintele Ultimate Fighting Championship, Dana White, a declarat că Bruce Lee a fost ,,tatăl artelor marțiale mixte", potrivit ro.eferrit.com.

Bruce Lee este considerat de mulți luptători inspirația lor deoarece acesta a fost expert în Wing Chun și a fost instruit în mai multe discipline, box, judo, jujitsu, artele filipinezilor și multe altele în care a excelat și pe care le-a prezentat și în lumea cinematografică.

Sursa: life.ro