Uneori "inchisorile" sunt create chiar de noi, pentru ca ne dorim cu ardoare anumite lucruri pe care nu reusim sa le avem, si din cauza aceasta ne simtim neputinciosi, fara chef de viata, fara un strop de fericire in suflet, suntem tristi si inchisi in propria carapace, pe care zi de zi ne-o consolidam tot mai mult.
Ce ne dorim cu dinadins? Sa avem un loc de munca stabil care sa ne placa si unde sa aveam succes, sa ne construim o casa frumoasa, sa avem un partener de viata care sa ne ofere dragoste, sau pur si simplu sa ne indragostim si asa mai departe.
Toate acestea reprezinta dorinte impartasite de noi oamenii, pentru care nu stim ce sa facem sau nu reusim sa gasim calea care trebuie spre a deveni ceea ce ne dorim.
Privesti in jur, asculti povestile oamenilor si iti dai seama ca tara noastra a devenit tara ocaziilor. Sunt multe exemple de oameni care au pornit de jos, de la statutul de nimeni si au ajuns celebri.
Nu intelegem cum s-a produs inevitabilul, aveam tendinta de a pune acest lucru pe seama destinului, a norocului in viata. Nu gasim rabdarea necesara, curajul si hotarârea de a face si noi ceva pentru a ne ridica de la statutul pe care il avem si de a realiza ceea ce ne dorim.
Uneori pare simplu daca ar fi sa ne luam dupa numeroasele sfaturi pe care le prezinta cartile de dezvoltare personala sau revistele in care se scrie despre cum sa devii mai fericit, un om de succes, bogat, etc. Tot ce citim ne copleseste, de parca suntem indrumati sa urmam un program de autoperfectionare.
Chiar si anunturile de locuri de munca din ziare sunt tot mai convingatoare, ne ofera solutii de a câstiga multi bani in scurt timp daca am avea curajul de a face o schimbare, uneori chiar contrara dorintelor noastre. Un mic procent de joburi este orientat spre zona de videochat, ceea ce implica de exemplu sa lucrezi la un studio de videochat din Galati NightProwl sau din alt oras din tara.
Indiferent de alegerea ta in viata vizavi de un anumit job pe care vrei sa il alegi, trebuie sa te gândesti foarte bine inainte daca esti in stare sa il realizezi, trebuie sa iti inchipui ca esti deja angajat la un astfel de job si sa faci legatura intre sentimente si comportament, pentru ca tot ceea ce faci va avea repercusiuni asupra starii tale interioare, cum spuneam de altfel si mai sus.
Ideea este sa pui pe primul plan persoana ta, sa faci un efort pentru a schimba ceva in viata ta, spre a-ti indeplini dorintele. Şi totusi este posibil sa nu faci nimic, sau sa nu faci ceea ce trebuie. De ce? E simplu!
Pentru ca si tu ca multi oameni ai probabil obiceiul de a blama pe altcineva pentru ceea ce traiesti, pentru propriul tau esec. Asa suntem noi oamenii, ne plafonam, gasim mereu scuze pentru viata noastra plictisitoare, pentru pasivitate.
Uneori avem senzatia ca nu suntem capabili de a mai depasi un anumit stadiu, ca ramânem pe loc, suntem blocati pentru ca ne impunem singuri anumite limite. Avem frecvent o stare a apatie, de indolenta si o lipsa de energie din cauza faptului ca traim cu teama ca incercarile noastre sunt zadarnice, ca ,,astrele nu sunt de partea noastrăˮ.
De multe ori nu schimbi nimic in viata ta, dar astepti rezultatele. Nimic nu pica din cer. ,,Nu pune cheia fericirii tale in buzunarul altcuiva.ˮ Henry David Thoreau spunea ca ,,fericirea e ca un fluture. Cu cât il vânezi cu atât te evita.
Dar daca iti intorci privirea spre alte lucruri, vine si se aseaza usor pe umarul tau. ˮ Trebuie sa faci un efort pentru a schimba ceva, sa fii hotarât, sa dai dovada de ingeniozitate, sa renunti sa te mai lamentezi sau sa te mai plângi de ceva. Nu este suficient doar sa te gândesti la schimbare, gândurile au rolul lor dar sunt prea putin, trebuie pur si simplu sa actionezi, sa faci ceva concret, din tot sufletul.
Multi oameni vorbesc mult, spun ce isi doresc, dar nu fac nimic in acest sens. Este o adevarata discrepanta intre ceea ce vor sau spun si ceea ce fac in realitate. Pentru a vedea cât de serios este un om trebuie sa-i analizezi comportamentul, acesta spune foarte mult despre intentiile sale, restul sunt doar vorbe, care pot fi fara sens.
Noi oamenii ,,suntem ca niste frunze in vânt. Picam toti la un moment dat pe un sol tare si rece. Pe pamânt ajungem toti. E o diferenta insa. Unii se tin mai bine de frunzele copacului. Altii renunta din prima. Altii asteapta sa cada ca sa se termine odata. Toti condamna vântul ca a fost prea puternic si violent, dar nu stiau toti ca el asa este?ˮ