Vice Media, care valora cândva miliarde de dolari, urmează să fie achiziționată din faliment

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 23 mar 2024, 05:30

Vice Media, compania de media digitală, cândva foarte bine cotată, evaluată la miliarde de dolari, va fi achiziționată din faliment de trei companii!

Sursa: Captură YouTube

Vice Media, compania de media digitală, cândva foarte bine cotată, evaluată la miliarde de dolari, va fi achiziționată din faliment de trei companii!

Vice Media, compania de media digitală, cândva foarte bine cotată, evaluată la miliarde de dolari, va fi achiziționată din faliment de trei companii de investiții, printre care Fortress Investment Group, pentru 350 de milioane de dolari. Achiziționarea fostei puteri media de către cei trei creditori- alcătuită din Fortress, Soros Fund Management și Monroe Capital- va avea loc după ce Vice a declarat joi, într-un document legal, că nu a primit alte oferte satisfăcătoare în timp ce explora o vânzare a companiei.

Bruce Dixon și Hozefa Lokhandwala, co-directorii executivi ai Vice Media Group, au informat personalul cu privire la această decizie într-o notă de joi dimineață.

"Vă furnizăm această actualizare în timp real pentru a vă anunța intenția companiei de a merge mai departe cu această vânzare", au scris Dixon și Lokhandwala în memo. "Încă nu a fost finalizată de către instanță, dar odată ce va fi finalizată, va marca o etapă importantă pe drumul spre sănătate și stabilitate financiară pe termen lung pentru VMG."

"Sub noul proprietar", au adăugat Dixon și Lokhandwala, "așteptăm cu nerăbdare să deschidem un nou capitol în istoria VMG, cu o concentrare și un angajament reînnoit de a crea conținut de clasă mondială pentru publicul și partenerii noștri."

Salvata?

Vice va cere vineri unei instanțe de faliment să aprobe tranzacția. Acordul de achiziție este cel mai recent dintr-o perioadă tumultoasă pentru Vice Media, care a fost prezentată cândva ca fiind viitorul afacerii.

În ultimii ani, Vice Media nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor înalte pe care aceasta- și industria- le-a stabilit pentru companie, care a fost evaluată cândva la peste 5 miliarde de dolari.

În schimb, Vice Media s-a trezit prinsă în diverse dificultăți de afaceri și schimbări executive, inclusiv demisia din 2018 a co-fondatorului Shane Smith și plecarea succesoarei sale, directorul executiv Nancy Dubuc, la începutul acestui an.

În timp ce compania a explorat o vânzare, și-a restructurat și redus forța de muncă și a anulat programul său emblematic "Vice News Tonight".

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce s-a intamplat?

Vice Media a cerut intrarea în faliment în baza capitolului 11 la jumătatea lunii mai. La momentul respectiv, Fortress, Soros și Monroe au depus ceea ce se numește o "ofertă de stalking horse" pentru activele companiei, o ofertă inițială care stabilește o sumă la limita inferioară a scalei. Această ofertă a fost de aproximativ 225 de milioane de dolari.

Joi, Vice a depus documente judiciare care arată că grupul și-a majorat oferta la 350 de milioane de dolari. Procesul de vânzare a permis altora să facă o ofertă mai bună, dar Vice a declarat că nicio astfel de ofertă nu s-a materializat.

GoDigital Media Group a contestat afirmația că nu a fost depusă o ofertă mai bună. Compania a declarat joi că a depus o ofertă cu mult mai mare decât oferta de stalking horse a celor trei creditori. O persoană familiarizată cu această chestiune a declarat că GoDigital se pregătea să prezinte o ofertă între 300 și 350 de milioane de dolari.

Citește și: Prețurile imobilelor scad într-un ritm record in Germania!

Citește și: A început faza meteo de încălzire a planetei El Nino!

Citește și: Tehnologia 5G- Aspecte negative si influenta generala a retelei