Victimele COLECTIV. Cine sunt oamenii care și-au pierdut viața în incendiul devastator din clubul Colectiv, în urmă cu 7 ani

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 30 oct 2022, 08:00

Cine sunt oamenii care și-au pierdut viața în incendiu

Sursa: PixaBay

În urma incendiului devastator din clubul Colectiv, peste 60 de victime și-au pierdut viața.

Printre cele 64 de victime se aflau și olimpici, jurnaliști, fotografi, dar și doi dintre membrii trupei ce își lansa albumul în noaptea de 30 octombrie a anului 2015, când a izbucnit incendiul din clubul Colectiv.

Citeste si: Paul Alex, la un pas să moară în incendiul din Colectiv. O presiune l-a făcut să plece din club cu 30 de minute înainte de tragedie: „Am fost exact în primul rând”

Cine sunt victimele incendiului din clubul Colectiv

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015, în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea noului lor album. 27 de persoane au murit în noaptea incidentului și alte 162 de persoane au fost transportate la spital. Dintre cei 162 de răniți 34 au fost transferați la clinici din străinătate.

Numărul persoanelor ce au decedat în urma incendiului de la Colectiv a ajuns la 64.

Claudiu Petre

Claudiu Petre era un blogger și fotograf ce și-a pierdut viața chiar în timpul incendiului ce a avut loc în clubul Colectiv. Inițial, acesta a fost dat dispărut, dar familia l-a identificat ulterior.

În noaptea incidentului, Claudiu a reușit să iasă din clubul groazei în noaptea incendiului, însă acesta s-a întors în club pentru a ajuta alte persoane ce nu reușeau să iasă din foc, a scăpat o fată din acel

incendiu, însă Claudiu și-a pierdut viața în dorința sa de a salva cât mai multe persoane.

Citeste si: Sentința în dosarul Colectiv, amânată din nou. Când este noul termen

Vlad Țelea, Bogdan Enache 

Vlad Țelea era unul dintre chitariștii trupei Goodbye to Gravity, ce își lansa albumul în noaptea incidentului din data de 30 octombrie 2015.

Al doilea chitarist ce și-a pierdut viața

Bateristul trupei, Bogdan Enache a murit după ce a intrat în stop cardiorespirator, în drumul său spre o clinică din Elveția.

Adrian Rugină

Adrian Rugină făcea și el parte din lumea muzicală, acesta era toboșar al trupei Bucium, iar la vârsta de 38 de ani, acesta a trecut la cele sfinte în urma incendiului ce a avut loc în clubul Colectiv.

Adrian Rugină reușise să iasă printer primii din clubul mistuit cu flăcări, însă acesta s-a întors pentru a ajuta alte persoane ce nu puteau să lupte cu flăcările, conform datelor contului său de Facebook, iar acesta se număra printre cele două victime ce au primit post-mortem Ordinul Național,, Pentru Merit” în grad de Cavaler, pentru curajul de care au dat parte în seara respectivă.

Elena Nițu

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Elena Nițu a mers în clubul Colectiv alături de prietenul ei, care a reușit să iasă, dar acesta s-a întors la scurt timp după ea și a reușit să o tragă afară și pe Elena. Starea de sănătate a Elenei Nițu era foarte gravă, aceasta fiind inițial conștientă suficient cât să vorbească cu mama sa, ce a ajuns la club înainte ca fiica ei să fie dusă cu ambulanța la spital. După nouă zile în care aceasta a fost internată într-un spital din România, Elena Nițu a fost transferată într-o clinică din Liverpool, unde peste câteva zile aceasta și-a pierdut viața.

Citeste si: Ziua cea mare în dosarul ”Colectiv” Astăzi au loc dezbaterile finale la Curtea de Apel București

Teodora Maftei

Teodora Maftei, pasionată de fotografie, în vârsta de 36 de ani, și-a pierdut viața în urma incendiului din clubul Colectiv. Teodora a fost internată la Spitalul de Arși din Capitală, în stare critică, iar la 4 noiembrie aceasta a fost transferată la un spital din Ierusalim. 

Teodora Maftei se pregătea de lansarea unei noi expoziții de fotografii, al cărei vernisaj era programat la data de 2 noiembrie. 

Alexandru Chelba

Alexandru Chelba era un fotograf în vârstă de 33 de ani, acesta se afla la concertul trupei Goodbye to Gravity pentru a filma. Când acesta a ajuns la spital, Alexandru avea arsuri pe mare parte din corp și arsuri de căi aeriene.

Andreea Ibacka a mers să îl viziteze la spital, iar aceasta este povestea pe care Alexandru Chelba i-a spus-o despre incendiul din clubul Colectiv,, Mi-a confirmat c ă î n doar jumatate de minut î ntreg tavanul ardea cu vâlv ă t ă i. Zicea c ă a pornit degrab ă î nspre ie ş ire, î ns ă odat ă ajuns la 1 metru jum ă tate de u şă, sleit de puteri fiind (din pricina intoxica ţ iei, a ş a cum aveam s ă aflu ulterior), s-a aruncat la p ă m â nt pentru a nu se l ă sa cuprins de fl ă c ă ri. Ş i mai zicea c ă a avut noroc c ă un dulap de lemn a c ă zut peste el, ţ in â ndu-i drept scut î n fa ţ a fl ă c ă rilor. Atunci a început s ă respire prin tricou... un aer mult prea î nec ă cios. Sim ţ ea deja cum î l c ă lcau oamenii î n picioare, iar asta l-a motivat s ă se t â rasc ă p â n ă î n cadrul u ş ii. S-a t â r â t cu tot cu nepre ţ uitul lui aparat foto f ă r ă de care nu concepea s ă tr ă iasc ă... cu ultimele lui puteri. Acolo, la u şă, dou ă sau poate mai multe m â ini curajoase l-au tras afar ă. Insista pe faptul c ă nu ş i-a pierdut nicio secund ă cuno ş tin ţ a ş i se î mb ă rb ă ta la ideea ca el este bine at â ta timp cât a ajuns pe picioarele lui la ambulan ţă.  

Mai apoi, a intrat – tot pe picioare – în spital... acolo unde le spunea tuturor s ă -i preia mai intai pe cei mai grav r ă ni ţ i decât el. .

Citeste si: Detalii noi în dosarul Colectiv! Cristian Popescu Piedone ar putea primi o pedeapsă mult mai mică dacă va fi declarat vinovat pentru incendiului tragic din clubul Colectiv

Pe lângă aceste persoane și-au mai pierdut viata și Radu Sienerth, Cristian Mitroi, Roxana Boghian, Ioana Raluca Pănculescu, Alexandru Hogea, Alexandru Iancu, Andreea Ștefan, Ana Albu, Ioana Victoria Geambașu, Loredana Dărescu, Claudiu Bogdan Istrate, Mădălina Strugaru, Alexandru Pascu, Vlăduț Roberto Andy, Tudor Golu, Liviu Zaharescu, Alexandra Rădulescu, Ayberk Manci, Dan Matei Alexandru, Daniel Ciobanu, Ionuț Cosmin Popescu, Ionuț Maior, Adrian Popa, Tullia Ciotola, Florin Popescu, Mavi Serian, Andra Elena Toader, Andreea Chiriac, Costel Cârlicean, Liliana Gheorghe, Mimi Voicu, Alexandra Matache, Ștefan Andrei Hamed, Catalina Ioniță, Alexandru Cătălin Simion, Anda Ioana Epure, Petru Andrei Bucă, Mihaela Vieru, Maria Dorina Vulcu, Valentina Florea, Carmen Irina Opriță, Gabriel Matei, Radu Palada, Tilie Nelu, Diana Elena Enache, Nicoleta Baldovin, Ioan Tripa, Paul Alexandru Georgescu, Constantin Marian Ignat, Laurențiu Marian Vârlan, Mihai Cătălin Alexandru, George Claudiu Petre, Marius Ștefan Rușitoru, Simona Livia Stan, Monica Tănăsoiu.

Citeste si: Minune după tragedia din clubul Colectiv. Părinții care și-au pierdut singurul fiu în incendiul din 2015 au fost binecuvântați cu o fetiță la doi ani după tragedie

Surse: mediafax.ro, hotnews.ro, eva.ro

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?