Victor Ponta, despre tragedia de la Piatra Neamț: "E vina celor care..."

Author: Marina Ionescu
Victor Ponta a vorbit despre incendiul de la Piatra Neamt

În această ediție, Victor Ponta a fost invitatul emisiunii „40 de intrebari cu Denise Rifai”. Acesta a răspuns la cele mai grele întrebări, oferind răspunsurile pe care toată lumea le aștepta.

Fostul premier al României, Victor Ponta, se află față în față cu Denise Rifai și va clarifica o serie de aspecte, atât în ceea ce privește cariera de om politic, aflată sub lupa mediatică, cât și viața privată a acestuia, în emisiunea difuzată de Kanal D.

Victor Ponta este, cu siguranță, unul dintre cele mai controversate personaje de pe scena politică din România. Felul în care a evoluat din punct de vedere profesional, funcțiile pe care le-a ocupat, dar și aspectele care țin de viața ei personală au fost tot timpul subiect de discuție, Victor Ponta fiind

tot timpul în centrul atenției.

Ce a răspuns Victor Ponta la întrebarea: Cine sunt vinovații pentru incendiul de la Piatra Neamț?  

În urmă cu câteva săptămâni, zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, sunt în stare gravă. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Victor Ponta, președintele Pro România Social Liberal, care deschide lista formațiunii la București, pentru Camera Deputaţilor, a declarat în cadrul emisiunii „40 de intrebari cu Denise Rifai” că nu toți au o vină pentru tragedia de la Piatra Neamț, ci doar cei care se ocupă în ultima vreme.

Citeste si: Incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Pacienții au fost evacuați imediat

"Nu știu, nu că nu vreau să răspund. Sper să nu fie vreun electrician care nu a legat două fire bine. Cred că în acești cinci ani, după acea nenorocire care a marcat România, care a dus și la demisia mea... Cine a venit după mine trebuia să zică: <Băi, Ponta a plecat din funcție pentru incendiul de la Colectiv! Hai sa luam măsuri să nu se întâmple așa ceva!>" După colectiv au fost câteva sute de victime.

Nu a putut sistemul nostru să le trateze, nu a foat pregătit. Eu mi-am dat demisia pentru că sistemul nostru nu a fost în stare să reacționeze. Acum a fost un singur mare ars, acel doctor erou, bănuiesc că e adevărat că a încercat să-și salveze pacienții, și nu am putut să-l salvăm în România. E mai rău decât acum cinci ani. Altfel, alți vinovați... eu nu am cerut demisia lui Ludovic Orban, știam că nu și-o dă.
Nu era neapărat treaba prim-ministrului, dar faptul că într-un spital din România  și în multe spitale există un pericol non-stop, e vina celor care în ultimii cinci ani nu au făcut ce trebuie, nu e vina tuturor, nu e vina ghinionului.",
a explicat Victor Ponta.