Victor Ponta este urmarit penal de DNA. Presedintele Iohannis i-a cerut demisia

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:14

Seful Executivului a fost chemat de procurorii DNA la ora 11.

Update:

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a facut o scurta declaratie de presa dupa ce seful executivului, Victor Ponta, a fost astazi la DNA unde a dat declaratii intr-un dosar penal.

„Dupa parerea mea, este o situatie imposibila pentru Romania ca prim-ministrul sa fie invinuit de fapte penale. Pe de alta parte, pentru Romania, cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum este o criza politica.

Avand in vedere toate acestea, solicit demisia prim-ministrului Victor Ponta. Aceste consideratiuni si solicitare de demisie le-am comunicat prim-ministrului intr-o discutie pe care am avut-o acum cateva minute. Va multumesc!" a declarat seful statului la palatul Cotroceni.

##VIDEO139154##

Premierul Victor Ponta a primit cea mai proasta veste din ultima vreme. El este urmarit penal pentru presupuse infractiuni asimilate coruptiei. Lui Victor Ponta i s-a adus la cunostinta faptul ca este urmarit penal pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aproximativ 20 de minute a stat premierul in biroul procurorului. Dupa ce a ascultat acuzatiile, Ponta a cerut timp sa studieze dosarul. 

Printre altele, procurorii il acuza pe premier ca ar fi beneficiat de foloase necuvenite din partea lui Dan Sova, care in 2007 avea un contract de asistenta juridica pentru complexele energetice Rovinari si Turceni.

Victor Ponta avea, la randul sau, un contract de asociere cu firma lui Dan Sova. Practic, in fara de mai multe sume de bani, care au totalizat un sfert de milion de lei, Ponta ar fi beneficiat de mai multe servicii, printre care si dreptul de utilizare a unei masini de teren.

DNA a anuntat printr-un comunicat ca va cere Camerei Deputatilor sa probe inceperea urmaririi penale fata de premierul Victor Ponta.

##VIDEO139151##