Victor Ponta i-a vizitat pe militarii romani din Afganistan

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 oct 2020, 12:20

Militarii romani aflati in misiune in provincia Zabul din Afganistan au fost vizitati marti dimineata de delegatia condusa de premierul Victor Ponta.

Membrii delegatiei s-au deplasat apoi la Kandahar, unde au avut o intrevedere cu comandantul Comandamentului Regional de Sud al ISAF, informeaza Mediafax. Seful Guvernului Romaniei a fost informat in legatura cu situatia indeplinirii principalelor misiuni ale militarilor romani in zona de responsabilitate din sudul Afganistanului, modul in care sunt executate operatiile in cooperare cu fortele Coalitiei si in parteneriat cu Fortele de securitate afgane, precum si actiunile de sprijin si asistenta a populatiei locale, se arata intr-un comunicat de presa al MApN.


Membrii delegatiei s-au intalnit cu militarii Batalionului 2 Manevra dislocati in baza militara inaintata Bullard, iar cu cei ai Batalionului 1 Manevra si cu colonelul Adrian Tonea, comandantul contingentului national din Provincia Zabul, in baza militara inaintata Apache, unde a fost organizat si un stand de prezentare a tehnicii folosite de militarii romani in acest teatru de operatii.

In prezent, Armata Romaniei participa in teatrul de operatii din Afganistan cu aproximativ 1.800
de militari, incadrati in batalioane de manevra, structuri de legatura si monitorizare, structuri de sprijin logistic si personal de stat major, dislocati in principal in provincia Zabul, dar si la Kandahar, Bagram si Kabul. Batalioanele 1 si 2 Manevra din Afganistan sunt formate, in principal, din militari ai Batalionului 300 Infanterie de la Galati, respectiv din cei ai Batalionului 280 Infanterie Mecanizata de la Focsani.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.