Victor Ponta poate rasufla usurat. Parlamentarii au oprit, pentru moment, urmarirea penala a premierului

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 sep 2020, 04:15

DNA nu poate incepe urmarirea penala pentru conflict de interese in cazul premierului Victor Ponta pentru ca deputatii nu au fost de acord.

Solicitarea procurorilor anticoruptie a fost respinsa cu 231 de voturi „impotriva” si 120 „pentru”.

Votul a fost precedat de un scandal intre putere si opozitie. In timp ce liberalii au cerut deputatilor sa aprobe cererea DNA pentru simplul motiv ca nimeni nu este mai presus de lege, premierul si-a sustinut cauza si le-a spus colegilor sa nu fie de acord ca un guvern sa fie schimbat de o alta putere din Romania.

DNA a cerut deputatilor sa-i ridice imunitatea premierului Victor Ponta pentru a putea incepe urmarirea penala in cazul acestuia sub acuzatia de conflict de interese in privinta numirii in functia de ministru a lui Dan Sova.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Presedintele Romaniei a reactionat pe o retea de socializare: „Regret faptul că astăzi coaliţia de guvernare a impus o decizie în sens contrar.


Este o dovadă de maximă iresponsabilitate şi de sfidare la adresa cetăţenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiţia să-şi facă datoria. În continuare consider că soluţia pentru ieşirea din actuala situaţie este demisia domnului Victor Ponta din funcţia de prim-ministru.”

Seful Executivului este, insa, urmarit penal de DNA pentru fals, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul Turceni-Rovinari, fapte pe care procurorii spun ca Victor Ponta le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.