Victor Ponta, somat de Uniunea Europeana sa restaureze puterile Curtii Constitutionale

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 oct 2020, 22:05

Uniunea Europeana l-a somat joi pe Victor Ponta sa restaureze puterile Curtii Constituţionale. Premierul roman a promis la Bruxelles ca va da curs solicitarilor Uniunii Europene (UE), in vederea "disiparii ingrijorarilor" cu privire la respectarea statului de drept in tara sa.

Potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta, acuzat de incalcarea statului de drept, a fost convocat la Bruxelles de oficiali europeni pentru a oferi explicatii asupra ofensivei fulgeratoare impotriva presedintelui Traian Basescu. Intr-un comunicat publicat la finalul intalnirii dintre premierul Victor Ponta si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, se arata ca presedintele CE si-a reafirmat "preocuparile serioase", in special cu privire la" respectarea statului de drept, independentei justitiei si rolului Curtii Constitutionale".
Jose Manuel Barroso a spus in mod clar ca" Guvernul roman trebuie sa respecte deplina independenta a justitiei, sa restaureze puterile Curtii Constitutionale si sa se asigure ca deciziile sale sunt aplicate".

Premierul roman a promis ca va da curs solicitarilor UE." Voi raspunde Comisiei (Europene) in foarte scurt timp, poate chiar maine, oferind raspunsuri si aratand Comisiei angajamentul clar al Guvernului fata de respectarea tuturor normelor europene

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.