Victor Ponta, trimis in judecata! Pentru prima data in istorie, se intampla asta cu un premier in functie

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:25

Seful Guvernului este oficial acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si fals in inscrisuri.

Victor Ponta a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de spalare de bani, complicitate la evaziune fiscala si de 17 infractiuni de fals in inscrisuri, sub semnatura privata. Chiar in aceasta saptamana s-a dus la DNA fara sa fie chemat intr-o ultima incercare de a-i convinge pe procurori ca este nevinovat.

Alaturi de premierul Victor Ponta au fost trimis in judecata si Dan Sova, dar si  trei fosti director ai complexelor energetice Turceni si Rovinari.

Procurorii il acuza pe Ponta ca intre 2007 si 2008 in calitate de avocat ar fi semnat un contract de colaborare cu cabinetul de avocatura lui Dan Sova. Acesta acorda pe atunci asistenta juridica complexelor Rovinari si Turceni. Ca urmare a acestui contracat, avocatul Victor Ponta ar fi incasat 180 de mii de lei fara sa presteze vreun serviciu.

In 5 iunie, Victor Ponta a ajuns prima data in fata procurorilor DNA, care l-au anuntat ca are calitatea de suspect pentru fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care a fost avocat.

A ajuns si in Parlament, unde a fost salvat de colegii de partid. A intrat fara emotii, a iesit fericit. Parlamentarii nu au incuviintat cererea de urmarire penala depusa de procurori. Si de la Cotroceni au venit solicitari: in trei randuri. Intre timp ancheta a continuat. La fel si vizitele la DNA.

Pe 13 iulie, procurorii l-au anuntat ca a fost pusa in miscare actiunea penala in cazul sau si ca i-a fost schimbata calitatea din suspect in inculpat, in dosarul „Turceni-Rovinari”.

Pe 19 august, DNA anunta ca a pus sechestru  pe un apartament al lui Victor Ponta pentru a recupera prejudiciul de putin peste 50 de mii de lei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO144130##

Constitutia precizeaza ca raspunderea si pedepsele pentru ministri sunt stipulate intr-o lege speciala: „intra sub

incidenta prezentei legi faptele savarsite de membrii Guvernului in exercitiul functiei lor si care, potrivit legii penale, constituie infractiuni.” Cu alte cuvinte, Victor Ponta nu poate fi suspendat din functie pentru ca este urmarit penal pentru infractiuni savarsite in afara mandadului guvernamental.