Victoria lui Klaus Iohannis in lupta pentru prezidentiala a rasunat in toata lumea. Cum comenteaza presa straina alegerile din Romania!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:47

Victoria lui Klaus Iohannis in lupta pentru prezidentiala a rasunat in toata lumea. Vestea s-a raspandit cu viteza luminii in toate colturile Europei si apoi a strabatut oceanul.

Victoria candidatului Aliantei Crestin Liberale de la Bucuresti i-a luat prin surprindere atat pe liderii PSD cat si pe jurnalistii din lumea intreaga. Putini erau cei care se asteptau ca Iohannis sa-l invinga pe Victor Ponta, dupa ce, in primul tur al alegerilor, premierul se vedea la Palatul Cotroceni.

In publicatia frantuzeasca „Le Monde”, jurnalistii vorbesc despre o victorie surprinzatoare a lui Klaus Iohannis, reprezentantul minoritatii germane: „ Victoria surprinzatoare a lui Klaus Iohannis, ales pentru un mandat de cinci ani, restabileste mandria in restransa comunitate ”.

The Guardian titreaza cu litere de-o scoapa ca Victor Ponta a fost depasit la limita de contracanditatul sau care a promis ca va starpi coruptia! Britanici de la „The Telegraph” scriu ca in Romania, premierul Victor Ponta a avut grija sa-l felicite pe contracandidatul sau, pentru victorie.

Inca se scrie despre alegerile din Romania, unde noul presedinte, fost primar al unui oras de provincie, a obtinut un scor record, in fata unui candidat care l-a zdrobit in primul tur.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

##VIDEO127120##