Victorie categorică pentru Echipa Națională de Fotbal a României în fața Andorrei, 4-0: Tricolorii își asigură o poziție solidă în cursa către Euro 2024

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 16 oct 2023, 09:19

Echipa Națională a României a marcat 4 goluri împotriva Andorrei și a devenit lider în grupa de calificare.

Sursa: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa Națională a României a marcat 4 goluri împotriva Andorrei și a devenit lider în grupa de calificare.

Tricolorii strălucesc în calificări, iar acum cu patru victorii consecutive își asigură drumul lor spre Campionatul European din 2024, reușind să detroneze echipa Elveției.

România – Andorra scor final 4-0

Cu pasiunea și susținerea a peste 20.000 de copii în tribunele Arenei Naționale din București, Echipa națională de fotbal a României a obținut a patra victorie consecutivă în grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024.

Tricolorii s-au impus categoric în fața Andorrei, cu un scor impresionant de 4-0, urcând astfel pe primul loc în Grupa I și detronând liderul Elveția.

Deschiderea marcării a venit în minutul 23 al partidei, când Nicolae Stanciu a oferit un spectacol fotbalistic remarcabil. Acesta a deschis scorul cu o lovitură fabuloasă, trimițând mingea direct în vinclul porții lui Alvarez. România a preluat controlul asupra meciului și a continuat să domine în fața publicului entuziast.

Citește și: FCSB vrea campionatul! Cei 5 jucători pe care se bazează Charalambous

Cinstea echipei a fost apărată și crescută de Ianis Hagi, care, doar 5 minute mai târziu, a marcat al doilea gol al echipei naționale. Hagi a preluat o centrare excelentă trimisă de Nicușor Bancu în marginea careului și a învins portarul advers cu un șut puternic, sporind avantajul României.

În minutul 42, arbitrul a fost sesizat din camera VAR la un contact între Garcia și Ianis Hagi, și a dictat lovitură de la 11 metri în favoarea României. Răzvan Marin a transformat fără emoții, stabilind scorul la 3-0 în minutul 44. Astfel, România a încheiat prima repriză într-o notă triumfală, subliniind superioritatea sa pe teren.

Repriza secundă a început exact cum s-a terminat prima, cu o performanță de neuitat a tricolorilor.

Florinel Coman a fost protagonistul momentului, marcând primul său gol la naționala României în minutul 50. Acesta a primit mingea în careu de la Ianis Hagi și a învins portarul Andorrei cu un șut puternic la colțul scurt, stabilind scorul final la 4-0 în favoarea României.

Cu această victorie impresionantă, Echipa națională de fotbal a României a urcat pe primul loc în Grupa I a calificărilor pentru Campionatul European din 2024.

Având în vedere că mai sunt de disputat doar două meciuri în această fază de calificare, tricolorii se află într-o poziție excelentă pentru a obține biletul de participare la Euro 2024.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Neymar a devenit tată pentru a doua oară! Starul brazilian are fetiță. Iată ce nume va purta

Care este clasamentul Grupei I pentru EURO 2024?

Clasamentul Grupei I al preliminariilor pentru EURO 2024 arată astfel:

1 România (13-4 golaveraj)- 16 puncte din 8 meciuri

2 Elveția (20-8)- 15 puncte din 7 meciuri

3 Israel (7-7)- 11 puncte din 6 meciuri

4 Kosovo (8-8)- 7 puncte din 7 meciuri

5 Belarus (7-14)- 6 puncte din 8 meciuri

6 Andorra (3-17)- 2 puncte din 8 meciuri

Victoria clară obținută împotriva Andorrei a propulsat România în fruntea clasamentului și a adus o doză serioasă de încredere și optimism în rândul suporterilor tricolori. Performanța extraordinară a echipei naționale reprezintă o dovadă a calității jocului și a determinării jucătorilor și a antrenorului Edi Iordănescu. Aceștia au reușit să creeze un moment memorabil în fotbalul românesc și să alimenteze speranțele pentru o participare de succes la Campionatul European din 2024.