Victorie pentru Liviu Dragnea! Ce a decis Curtea Constitutionala

Autor: B.M.

Liviu Dragnea a fost condamnat la sfarsitul lunii mai la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Fostul sef al PSD a fost gasit vinovat in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea isi ispaseste pedeapsa la penitenciarul Rahova. Cu toate acestea, el obtine in continuare victorii si din spatele gratiilor.

Curtea Constituționala a respins sesizarea PNL privind invalidarea mandatului de parlamentar al lui Liviu Dragnea, fost presedinte al Camerei, pe motiv ca social-democratul a fost condamnat pentru o infractiune de natura electorala.

”PNL solicita CCR invalidarea mandatului de parlamentar pentru Liviu Dragnea.

"(…) Ca atare, PNL s-a întors cu doi ani si jumatate la punerea în acord a Regulamentului Camerei Deputatilor, deciziilor CCR si Legii privind organizarea referendumului si constatam ca acestea trei sunt în contradictie cu decizia Camerei Deputatilor de validare a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Cu alte cuvinte, PNL a facut o sesizare de neconstitutionalitate a hotararii Parlamentului prin care mandatul lui Liviu Dragnea a fost validat", declara, pe 13 mai, liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, potrivit capital.ro.

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat pe 3 iulie! Cum este posibil

Liviu Dragnea ar putea iesi din inchisoare foarte devreme, mai exact in data de 3 iulie.

La data respectiva Curtea Constitutionala a Romaniei va analiza speta semnalizata de Florin Iordache care face referire la legalitatea celor 3 completuri de judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Daca acestea vor fi declarate neconstitutionale Liviu Dragnea ar putea beneficia de anularea pedepsei si ar fi eliberat din inchisoare.