Victorie răsunătoare a Corvinului în preliminariile Europa League: 4-0 contra vicecampioanei Ungariei! Marius Lupu a strălucit cu un hat-trick

Autor: Andrei Costanda

Corvinul Hunedoara s-a impus categoric în prima manșă a primului tur preliminar din Europa League, 4-0 în deplasare cu Paksi FC

Sursa: Facebook

Corvinul Hunedoara a obținut o victorie istorică în primul tur preliminar al Europa League, învingând cu 4-0 echipa Paksi din Ungaria.

Corvinul Hunedoara a reușit o victorie de senzație în primul tur preliminar al Europa League, învingând cu 4-0 echipa Paksi, vicecampioana și câștigătoarea Cupei din Ungaria.

Corvinul Hunedoara a defilat în Ungaria

Golurile au fost înscrise de Sergiu Buș și Marius Lupu, acesta din urmă reușind o „triplă” memorabilă. În minutul 76, Paksi a rămas în zece oameni, facilitând și mai mult dominația echipei române.

Aceasta a fost prima apariție a Corvinului în competițiile europene după o pauză de 42 de ani, ultimul meci jucat fiind împotriva echipei FK Sarajevo, în 1982, pierdut cu 0-4. Aproximativ 200 de fani hunedoreni au fost prezenți în Ungaria pentru a susține echipa, creând o atmosferă vibrantă și colorată în alb și albastru, culorile tradiționale ale Corvinului.

Deși Paksi a avut primele atacuri ale meciului, acestea nu au fost periculoase.

Corvinul a început să domine jocul și în minutul 9, Sergiu Buș a deschis scorul cu un șut din întoarcere. Fostul atacant de la FCSB și CFR Cluj a marcat chiar sub privirile lui Dominik Szoboszlai, starul celor de la Liverpool, aflat în tribune.

Citește și: Un român care a ascuns zeci de mii de lei în sobă a mers la Banca Naționala să schimbe bancnotele topite! Reacția inedită a BNR

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Gheorghe Turda, confesiuni în lacrimi despre soția sa. Ce a învățat de la partenera de viață? „Ca doamna nu a fost o altă femeie.”

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști

Marius Lupu a marcat trei goluri senzaționale

Corvinul a continuat să fie periculoasă, însă a ratat câteva ocazii clare, inclusiv una a lui Marius Lupu în minutul 30. Totuși, în al doilea minut de prelungire al primei reprize, Pîrvulescu a centrat perfect pentru Lupu, care a dublat avantajul echipei române cu un șut precis, făcând scorul 2-0 la pauză.

În repriza a doua, Sergiu Buș a fost aproape de a marca din nou, dar portarul maghiarilor a reușit să apere. Paksi a avut posesia în primele 15 minute ale reprizei secunde, însă fără ocazii clare de gol. Echipa maghiară a rămas în zece oameni după eliminarea lui Balint Szabo pentru o intrare dură la Denis Hrezdac.

Marius Lupu a devenit eroul improbabil al Corvinului, marcând încă două goluri în minutele 86 și 90, finalizând un hat-trick spectaculos.

Ultimul gol a venit după o greșeală defensivă a lui Balint Vecsei, iar Lupu a profitat din plin de oportunitate, demonstrându-și abilitățile și cu o mască de protecție pe față.

Returul va avea loc peste o săptămână, pe 18 iulie, de la ora 21:00, la Sibiu. Aceasta victorie convingătoare oferă Corvinului un avantaj considerabil în drumul spre calificarea în următoarea rundă a Europa League, marcând un moment istoric pentru echipa hunedoreană.