[Video] Blestemul Moastelor Sf. Parascheva. Ce pot pati cei care ajung la racla sfanta

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 11:10

Se stie ca moastele Sf. Parascheva au puteri miraculoase, multi credinciosi marturisind ca s-au vindecat de boli grave dupa ce au mers sa se roage si sa atinga racla sfanta.

Ceea ce nu cunosc multe persoane este detaliul legat de straiele care acopera sfintele moaste ale Cuvioasei Parascheva.

Sub frumoasele vesminte croite din catifea alba, pe care sunt aplicate flori brodate cu fir auriu, se afla un sigiliu de care se leaga un blestem foarte puternic. Inca de la inceput, de cand moastele Sf. Parascheva s-au alfat la Iasi, din anul 1641, acestea au fost sigilate de domnitorul Vasile Lupu si de Mitropolitul Varlaam, nefiind deschise niciodata de atunci.

In momentul sigilarii, asupra lor s-a pus un blestem prin care sa fie afurisiti toti cei care ar indrazni sa instraineze bucati din Sfintele Moaste. 

Calugarii sustin ca Sfintele Moaste se afla intr-un giulgiu din panza de in, ros de trecerea anilor, pe care este sunt inscrise urmatoarele cuvinte: „Bletemat sa fie cel care va imprastia vreodata Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva!”

Potrivit repreentantilor Mitropoliei Moldovei, acest blestem nu pooate fi ridicat niciodata, interdictia de a imprastia moastele ramanand mereu neschimbata.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.