VIDEO: Cât de puternică a fost, de fapt, explozia de la Botoșani. Ce s-a întâmplat cu o mașină care trecea prin fața magazinului în momentul exploziei

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 07 iun 2024, 16:42

VIDEO: Cât de puternică a fost, de fapt, explozia de la Botoșani

Sursa: Captură Știrile Kanal D

A apărut filmarea care surprinde explozia de la magazinul de bricolaje din Botoșani, în urma căreia 13 persoane au fost rănite, iar patru se află în stare gravă.

Vineri, 7 iunie, o explozie puternică urmată de un incendiu a zguduit un magazin de bricolaje din Botoșani, și a determinat autoritățile să activeze Planul Roșu de Intervenție și să evacueze rapid toți clienții și angajații.

Momentul exploziei de la magazinul de bricolaje din Botoșani

Întregul moment al exploziei a fost filmat și se observă cum o mașină a trecut prin fața magazinului fix în acel moment.

Din fericire, șoferul a trecut și nu a fost rănit. 

Citește și: De ce a avut loc, de fapt, explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani. Patru victime se află în stare critică

Momentul exploziei: 

Incidentul s-a soldat cu rănirea a 13 persoane, dintre care 4 sunt în stare gravă, iar doi pacienți necesită intubare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Până în acest moment, cei afectați prezintă arsuri de diferite grade, acoperind între 10-15% din suprafața corpului, predominant în zona superioară. Doi dintre pacienții grav răniți vor fi transportați pe cale aeriană la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar ceilalți doi la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. Transportul este organizat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Cum s-a produs explozia din Botoșani

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Botoșani, explozia s-a produs de la o butelie aflată în birourile magazinului.

ISU Botoșani a transmis că incendiul a fost lichidat și că, la acest moment, nu s-a înregistrat nicio persoană decedată. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului au fost alocate două autospeciale de stingere, o autospecială pentru transportul victimelor multiple, două ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă. 

Citește și: Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani. Patru victime de află în stare gravă

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost alertat elicopterul SMURD și prealertat avionul SMURD. Din informațiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate.

Incendiul este lichidat” se arată în comunicatul transmis de ISU Botoșani.